Nový návrh protipirátského zákona je na spadnutí.

Josef Kníže
8. 7. 2008 15:52
Vláda asi nemá nic jiného na práci

Série několika zákonů proti pirátství se již pilně probírá v Evropské unii. Pokud uspějí, pak lidé, co budou podezříváni z šíření a využívání nelegálních materiálů, budou permanentně odříznuti od internetu, říká zpráva BBC.

Dodatky pak říkají, že by se mohl používat i zákon ,,tří útoků", který dovolí odříznout podezřívaného člověka od internetu až po třech varováních, což už je více přijatelné. Řekněme si to na rovinu, většina z nás může používat nelegální materiál a ani o tom nemusí vědět.

,,Již zítra mohou být oblíbené programy jako Skype či Firefox označeny za ilegální, pokud nebudou mít certifikát od administrativních odborníků," řekl Benjamin Henrion, tiskový mluvší Ústavu struktury volného internetu.

Pirátství se již stalo hrobem mnoha světových vývojářů jako Crytek, Infinity Ward a několika dalších, kteří veřejně svěřili svoje obavy a zakomponovali do svých her proti-pirátské a aktivační programy.

Včera již měl Evropský parlament hlasovat na přijetí výše zmíněných zákonů, výsledky však zatím nejsou oznámeny. Pokud budou zákony přijaty, čekají nás hezké chvilky.

 

Právě se děje

Další zprávy