Nejzajímavější strategie roku 2008

Petr Ciesarik
5. 1. 2008 0:00
Vybíráme ty nejzajímavější tituly.
Foto: Hratelně.cz

Codename Panzers: Cold War
Vychází: jaro 2008
Codename Panzers od Stormregionu bylo příjemnou strategií a nyní přichází další přírůstek s podtitulem Cold War. Zatímco v předchozích dílech jsme proklepli 2. světovou válku, v Cold War si vyzkoušíme fiktivní konflikt mezi USA a SSSR. Hnacím motorem bude vylepšený engine Gepard 3, jenž nabídne dech beroucí efekty s podporou Pixel Shaderů 3. Neočekáváme, že by se z Cold War mohl stát nějaký neuvěřitelný hit (to snad u pořádných strategií ani nehrozí), ale o parádní hru se zřejmě jednat bude.

Foto: Hratelně.cz

Command & Conquer: Kane's Wrath
Vychází: jaro 2008
Databáze her
Datadisk pro velkolepý návrat strategické klasiky přinese spoustu zajímavých změn a doplní nám díry v příběhu, který se během let stačil kolem Tiberia nabalit. Každá ze stran konfliktu pak dostane do vínku několik podfrakcí s novými jednotkami, čímž se zase trochu rozšíří naše válečné vyžití. Ta hlavní novinka však bude zajímat výhradně majitele konzole Xbox 360, jelikož právě jim autoři udělali ovládání přímo na míru joypadům. Strategie na konzoli tak již nebudou jen k smíchu.

Foto: Hratelně.cz

Empire: Total War
Vychází: podzim 2008
Databáze her
Creative Assembly se svou sérií Total War posbírali nespočet ocenění za nejlepší hry a co si budeme nalhávat, jejich tituly je radost hrát. Nyní se pouští do dalšího na válčení bohatého věku - období Napoleonských válek. V Empire: TW budou vůbec poprvé v historii série zakomponovány námořní bitvy. V pozemních bojích půjde nově zalézt do budov a autoři slibují nutnost jiné taktiky, než jste mohli volit v předchozích "barbarských dílech". Pro více informací čtěte naše preview.

Foto: CVG.com

Halo Wars
Vychází: březen 2008
Databáze her
Halo 3 že zakončilo ságu? Ale kdeže. Ensemble Studios stojící za slavnou sérií Age of Empires připravuje pro Microsoft další příspěvek do Halo univerza a to rovnou strategii. Jedná se celkem o zajímavý tah, protože Halo bylo vždy o adrenalinovém střílení, jenž si získalo srdce miliony hráčů. Podíváme se dvacet let před události první hry a proti sobě se samozřejmě postaví lidé a Covenanti. Dlužno dodat, že na vývoji se podílí taktéž Bungie Studios, původní stvořitelé Halo.

Foto: Hratelně.cz

Spore
Vychází: léto 2008
Databáze her
Will Wright zase chystá evoluci. The Sims byli peckou, stejně jako jejich druhé pokračování. Spore má našlápnuto taktéž posunout hry někam dál a v Electronic Arts věří svému géniovi natolik, že mu dali takřka neomezené možnosti hrát si. Základním principem Spore bude možnost prožít si celý evoluční vývoj organismu, přičemž začínáte jako buňka a skončíte u velkého vesmírného kolonizování. Will patří mezi jednu z největších herních ikon a jestli bude Spore průšvih, bude to jistě předzvěst konce světa!.

Foto: Hratelně.cz

StarCraft 2
Vychází: 2008
Databáze her
Představovat vám StarCraft snad ani nemá smysl a pokud snad tuto klasiku žánru, která se hraje dodnes, neznáte, zřejmě jste na našich stránkách omylem. Multiplayerová strategická extáze z roku 1997 se po více jak deseti letech dočká pokračování a nebudeme lhát, řekneme-li, že se jedná o jednu z nejočekávanějších her vůbec. Tři odlišné frakce, neuvěřitelná hratelnost a skvěle nadesignované jednotky a budovy. To je StarCraft a nejiný bude i druhý díl. Na neúspěch nelze ani pomyslet.

Foto: Hratelně.cz

Tom Clancy's EndWar
Vychází: jaro 2008
Databáze her
Do konfliktu 3. světové války nás vtáhne konzolová strategie EndWar, za níž stojí momentální vlastník práv na hry na motivy knih Toma Clancyho, UbiSoft. Hlavní tahy budou prováděny na velké globální mapě světa a boje pak proběhnou ve velkém stylu (více v zde). Velký důraz je kladen na multiplayer, který bude probíhat například v módech Annihiliation a Conquest a pozadu nezůstane ani singleplayer. UbiSoftu teď tak trochu vyčítáme, že TC: EndWar nebude na PC, protože vypadá úžasně.

Foto: Hratelně.cz

Worldshift
Vychází: duben 2008
Databáze her
Black Sea Studios překvapilo středověkou strategií Knights of Honor a má ambice k tomu, aby zabodovalo s cyber-punkem v podobě Worldshift. RTS zasazená do velmi daleké budoucnosti, kde se na Zemi objevuje jakási "temná síla", která napadá Zemi. Do boje se proti sobě vrhnou hned tři frakce, přitom každá se specializuje na něco jiného. Lidé spoléhají na techniku, šamanské kmeny na magii a nad tajuplnou a poslední, The Hive, visí zatím otazníky. Hlavní předností je však překopání strategických klišé, kooperativní hra a vůbec, přečtěte si naše preview).

 

Právě se děje

Další zprávy