Microsoft na E3 prezentoval svoje hry

Patrik Khudhur a Lukáš Bašta
11. 7. 2007 12:35
Gears of War na PC, Call of Duty 4, Assassins Creed a dalši!
Foto: Aktuálně.cz

Hlavním tématem konference byl, jak jinak Xbox 360 a pro něj připravované tituly. Vše přitom začalo ve velkém stylu, kdy rocková skupina hrála, fanouškům Halo dobře známé melodie. Pak už na scénu dorazila hlava divize interaktivní zábavy Microsoftu, Peter Moore.

Nejprve si vzal na paškál nadcházející potenciální hit Rock Band (představte si takový Guitar Hero, kde hrajete jen na kytaru a okořeňte to také zpěvákem, basákem a bubeníkem - pak byste měli mít jakous takous představu oč v Rock Bandu jde), kdy se chopil kytary a o vokály se mu starala blonďatá zpěvačka. Docela jim to šlo, ale vás jistě zajímají především představené tituly, tak jdeme na to:



Viva Piňata: Party Animals: Jde o skladbu dnes populárních miniher. Party Animals (za vývojem stojí společnost Rare) jich mají dohromady čítat asi padesát. Dočkáme se tak například závodů v krkání (krknutím poháníte miniaturní plachetnice), či honění mravenců. Pokud vám název něco říká, tak jde o překopávku původního strategického titulu pro Xbox 360 (recenze zde).



Mass Effect: Akční 3D RPG zasazené do budoucnosti. Pracuje na něm studio BioWare (Jade Empire, Star Wars: KOTOR, Neverwinter Nights či Baldurs Gate), které je vždy příslibem kvalitní zábavy. Mass Effect je plánován exkluzivně pro Xbox 360. Chopíte se v něm ovládání jednoho z ochránců galaktického míru. Společně s ostatními pak musíte bránit galaxii před nepřáteli a rozvraceči pořádku. Kromě strhující grafiky a vizuálních efektů, by zde měl hrát velice silnou roli příběh plný dějových zvratů. Samozřejmostí bude možnost hraní přes Xbox Live!. Hra je očekávána na listopad letošního roku.



Halo 3: Lidé z Microsoftu světu ukázali také single-player část akční střílečky Halo 3. Ta samozřejmě excelovala hlavně po audiovizuální stránce. Doposud dva řadové díly si díky své propracovanosti, skvělé hratelnosti, působivé atmosféře, báječnému multiplayeru a preciznímu technickému zpracování, vysloužily nejedno kladné ohodnocení a dnes lze tuto sérii nazvat bez nadsázky kultovní. Každý příběh však má své vyvrcholení. To v případě ságy Halo přijde právě s třetím dílem, který uzavře celý příběh a kde se dozvíme o konečném osudu Země. Jeden z vůbec nejočekávanějších titulů je naplánován na 25. září letošního roku. Krom toho se fanoušci dočkají i (podle nás poměrně ošklivé) speciální verze Xboxu: Halo 3 Special Edition.



Project Gotham Racing 4: Ano, v závodním PGR4 opravdu budou i motorky. Konkrétně si budeme moci zajezdit třeba se značkami Honda, Ducati a s nimi budeme moci zřejmě dělat u různé triky. Zajezdíme si přibližně se 130 různými vozidly v 10 různých lokacích včetně Šanghaje a Petrohradu. Samozřejmostí je precizní grafické zpracování. Autoři se ve čtvrtém dílu zaměřili nejen na propracované modely vozů, motorek a tratí, ale i samotného počasí, kdy jízdy v dešti nebo za sněžení vypadají doopravdy náramně. Kdy? Hra by měla vyjít již v září!



Call of Duty 4: Modern Warfare: Zapomeňte na 2. světovou válku! Akční Call of Duty je zpátky, tentokrát zasazené do současnosti. Důraz by měl být kladen hlavně na autenticitu. Grafika vypadá mnohem lépe, hlavně animace postav. Mnohdy jsme tak zapomínali, že stále koukáme na hru a ne zpravodajství CNN. Důležité je podotknout, že ačkoliv Modern Warfare bude disponovat propracovanějším příběhem a postavami, půjde stále o typickou akční jízdu jako u předchozích dílu. Hra se připravuje jak pro Xbox 360, tak PC i PlayStation 3 (což už vtipně prezentace nezmiňuje). Na pulty obchodů se (doufejme) dostane někdy na podzim. Preview najdete zde.



Assassin's Creed: Píše se rok 1191 po Kristu, temný středověk, kdy ve Svaté zemi právě zuří 3. křížová výprava. Vy budete figurovat v roli nájemného vraha, který patří mezi nejlepší hašašíny (nájemní vrazi usilující o zabití všech vysokých představitelů, kteří se zasadili o vznik křížové výpravy doufali, že po jejich eliminaci křížová výprava zanikne). Hlavní devizou této akční hry by mělo být interaktivní prostředí, neřku-li "superinteraktivní". Téměř každý objekt lze totiž uchopit či s ním jinak manipulovat, není dokonce problém ani šplhat po římsách domů, po všemožných výklencích, skákat z budovy na budovu atd. Navíc budete moci využít ruchu v ulicích a skrýt se mezi početnými občany. Vypadá to zkrátka, že se máme nač těšit - listopad 2007. Previw naleznete zde.



Zmínit také musíme hry, kterým se již tolik prostoru nevěnovalo, ale byla by chyba je vepsat do následujícího přehledu. První je bezesporu strategie pro Xbox 360 z Halo univerza, Halo Wars, která se prezentovala kratičkým a celkem slušně vypadajícím videem ze hry (někdo by mohl podotknout, že kvalita grafiky ja na úrovni druhého Halo). Hru vyvíjejí Ensemble Studios, což je samo o sobě záruka kvality. Další důležitou informací je vydání Gears of War (recenze zde)na PC. Po roce za majiteli Xboxu 360 se tak i PCčkáři dočkají hutné a brutální akce proti mutantům ze středu Země. Stejný osud čeká i celkem povedenou Viva Piňatu, strategii nejen pro děti od Rare. Posledním bonbónkem je kvízová hra Scene it?, která zřejmě reaguje na úspěch Buzzů, her pro PlayStation 2. Možná i proto převzala celý koncept i včetně designu ovladače.

Kromě již zmíněných titulů Microsoft pustil video s mixem dalších plánovaných her. Za všechny zmiňme kupříkladu Resident Evil 5, Splinter Cell Conviction, Flight Simulator X expansion, Thrillville: Off the Rails, Bee Movie Game, Hellgate: London, Age of Empires III The Asian Dynasties, Stranglehold, Gears of War, BioShock, Crysis, Universe at War: Earth Assault, BlackSite Area 51, World in Conflict, Age of Conan Hyborian Adventures, Lost Planet Extreme Condition, Kane and Lynch Dead Men, Company of Heroes Opposing Fronts, Zoo Tycoon 2 Extinct Animals, Juiced 2, Viva Pinata, Naruto: Rise of a Ninja, Spider Man Friend or Foe, Alan Wake, Too Human, Fable 2, Bomberman Live, Undertow, Hexic 2, Sonic the Hedgehog, War World, Sensible World of Soccer, Every Extend Extra Extreme, Geon, Wing Commander Arena, Feeding Frenzy 2, Track and Field, Spyglass Board Games, Golden Axe, Space Giraffe, Super Puzzle Fighter II Turbo Remix, World Puzzle, Marathon: Durandel, Rockband, NHL 08, Guitar Hero III, Poker Smash, Switchball, Tetris Splash, Puzzle Quest, Boku Sudoku. či mnoho dalších. Do konce roku bychom se tak měli dočkat více než sta nových her pro Xbox Live, takže nažhavte gamepady, je na co

Autor pracuje jako redaktor ve společnosti IDG

 

Právě se děje

Další zprávy