Levné telefony útočí. ZTE chystá čtyřjádro za 3 tisíce

tl
5. 11. 2012 10:26
Telefon s Tegrou 3 za tři tisíce korun? U čínských výrobců je to možné
Foto: techsnaper.com

Podíl čínských výrobců mobilních telefonů na trhu se smartphony se v poslední době neustále zvyšuje, a to především díky jejich vzrůstající oblibě v západních zemích. Výrobcům jako je Huawei nebo ZTE se již totiž alespoň částečně podařilo přesvědčit evropské a americké uživatele, že jejich telefony nepostrádají kvalitu a díky svým nízkým cenám jsou schopny konkurovat těm nejprodávanějším značkám.

Zatímco Samsung, HTC nebo Nokia své nejvýkonnější modely prodávají za ceny dalece přesahující 10 tisíc korun, čínští výrobci jsou schopni telefony s obdobnou výbavou prodávat za výrazně méně.

Tegra 3 a Ice Cream Sandwich za tři tisíce

V poměru výbava/cena momentálně vede firma ZTE, která před několika dny v domovské Číně představila nový smartphone U950. Ten má ve své výbavě čtyřjádrový procesor Tegra 3 s frekvencí 1,3GHz, 4,3″ dotykový displej s rozlišením 800x480 obrazových bodů, 1GB operační a 4GB vnitřní paměti. V jeho výbavě je také 5Mpx fotoaparát s možností natáčení Full HD videa, kamerka na čelní straně telefonu a operační systém Android 4.0.

Nedotovaný telefon ZTE U950 bude v Číně stát 999 juanů, což je v přepočtu něco málo přes tři tisíce korun. Vzhledem k tomu, že procesor nVidia Tegra 3 nalezneme například v modelech HTC One X nebo LG Optimus 4X HD, které jsou mnohonásobně dražší, je cena nového ZTE velice výhodná. Telefon je bohužel prozatím určen pouze pro čínský trh, není však nereálné, aby se dostal i k nám.

 

 

Právě se děje

Další zprávy