ZTE Grand X: čistý Android za slušnou cenu

tl
8. 8. 2012 16:51
ZTE nabídne dvě jádra a Android 4.0, displej má ale nižší kvalitu
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: androidheadlines.com

Do nedávna poměrně neznámý čínský výrobce mobilů a tabletů ZTE přichází na trh s novým smartphonem nesoucím název Grand X. Na rozdíl od ostatních telefonů, které tato společnost vytvořila, se Grand X dá zařadit do kategorie těch špičkovějších modelů, které jsou v současnosti na trhu.

Nový smartphone od ZTE nabídne svým zákazníkům dvoujádrový čipset Tegra 2 od nVidie a 512MB operační paměti.

Neupravený Android se jen tak nevidí 

Velkým plusem Grand X je operační systém Android 4.0, který je u telefonů podobné cenové kategorie zatím stále raritou. ZTE navíc Android nijak graficky neupravovala, což znamená, že se v Grand X nachází Ice Cream Sandwich v čisté podobě.

Designově připomíná Grand X poměrně nápadně smartphone Nexus S od Googlu. Celkové provedení těla telefonu ale podle mnoha uživatelů působí špatně, na druhou stranu ale odpovídá jeho ceně.

Špatná odezva displeje

Parametry obrazovky telefonu jsou nejsou špatné. Jedná se o TFT displej o úhlopříčce 4,3 palce s rozlišením 960 x 540 pixelů. Mnoho lidí, kteří telefon už měli v ruce, si ale stěžuje na špatnou odezvu displeje a jeho úplnou nepoužitelnost na přímém slunci.

Přestože se ZTE orientuje spíše na asijský trh, s Grand X chce proniknout i do Evropy. Od začátku srpna se už prodává ve Velké Británii a v průběhu několika týdnů by se měl jeho prodej zahájit v dalších evropských zemích. Na pultech obchodů v České republice se objeví na začátku září a jeho cena by se měla pohybovat okolo šesti tisíc korun včetně DPH.


 

 

Právě se děje

Další zprávy