Kdy vyjde datadisk k Half-Life 2?

Lukáš Bašta
7. 2. 2007 22:53
Stalo se, co nikdo neočekával. Half-Life 2: Episode Two nevyjde toto léto, jak bylo původně avizováno. Dobrá zpráva ale zní, že by hra měla vyjít ještě letos, tedy možná...
Foto: Aktuálně.cz

Už už to vypadalo, že by vážně datadisk Episode Two mohl vyjít toto léto a najednou se objevila zpráva, která nám Gravity Gunem chytla veškeré naděje a hodila je do explodujícího jádra Citedely. Podle posledních zpráv totiž očekávaný přídavek vyjde až tuto zimu. Samozřejmě podobnou novinku začínáme brát již s pořádnou rezervou a VALVe u nás získává post největší slibotechny. Ano, jsme jsme bláhoví, že jsme něco podobného neočekávali.

Přeci jenom Half-Life 2 byl ve vývoji nějakých pět let a nakonec nám nabídl 10 hodin zábavy - na konci ještě pěkně utnuté. Dva roky a spoustu odkladů na to přišel první datadisk s pěti hodinami hrací doby a staronovými lokacemi (někdo by se ho nebál nazvat nastavovanou kaší, jelikož se v něm pomalu vůbec nic neudálo). Na druhé epizodě se pracuje již taky nějaký ten pátek a jak to tak vypadá, ještě se na ní rok v podstatě dělat bude.

Sice dostaneme pod stromeček Team Fortress 2 a nový mód Portal, nicméně za ně taky pěkně zaplatíme - cena má být Baťovských 39.99 dolarů, případně 59.99 za Half-Life 2, Episode One, Episode Two, Team Fortress, Portal a nejspíše i Day of Defeat: Source, Half-Life: Source a Counter-Strike: Source. Gabe Newell (generální ředitel společnosti) to má pěkně spočítané a určitě si mne ruce, jak pěkně nás všechny převezl.

Nemůžu upřít, že tahle série je výtečná a má neuvěřitelné kouzlo, co už se mi však ani trochu nezamlouvá, je přístup, kdy si nechávají autoři pořádně platit a nejsou schopni včas nasytit hladové hráče. Jsem moc zvědavý, jak to letos v zimě dopadne. Přeci jenom na dveře klepou novější tituly a ani implementované HDR nebo nové technologie Gordonu Freemanovi nemusí pomoci. Bude si vůbec ještě někdo pamatovat, o čem vůbec ten druhý díl byl? Nejhorší je, že si to stejně koupí spousta lidí a já zase budu mezi nimi...

 

Právě se děje

Další zprávy