HRA ZDARMA: Bear Go Home - nezbedný medvěd na cestách

Karel Kreml
5. 4. 2009 0:00
Doveďte obézního medvěda zpět domů!
Foto: Hratelně.cz

Taky jste se přistihli při naříkání, že byste si rádi zahráli něco jiného? Něco víc odlišného? Něco kvalitního? Ne nadarmo jsme vybrali jakožto nedělní typ arkádu Bear Go Home, protože právě ten zmíněná kritéria splňuje přímo na výbornou.

Již na první pohled freewareovka dokáže zaujmout svým nápaditým vizuálním zpracováním (něco mezi PSP hity Patapon a Loco Roco). S hlavním hrdinou, kulatým medvědem, se pohybujete ve fajnově vykresleném prostředí, které je na první pohled krásné, ale pro nezbedného medvěda zároveň životu nebezpečné. Důvod?

Foto: Hratelně.cz

#hodnoceni

Vaším úkolem je dostat boubelatého medvídka z jedné strany mapy na druhou. Ovšem jak už to tak bývá, na cestě na vás čeká mnoho nástrah, od proklatých zajíčků po velké bossáky. Malé potvůrky lze zahnat jakýmsi interaktivním deštníkem, který má medvěd stále k dispozici, ale s těmi mohutnějšími je to už větší oříšek, u kterého je třeba i popřemýšlet (což je jakýsi vedlejší prvek, který autoři snad původně ani nezamýšleli).

Stahujte ZDE (70 MB)
Pohyb medvěda je vůbec nejzajímavější. Ke hře potřebujete pouze myš, jíž formujete tělo medvěda. Stačí zatáhnout za ocásek a medvěd poposkočí kupředu, trochu ho splácnete a dočkáte se výskoku vzhůru. Rovněž ho lze smrštit či povytáhnout, což uplatníte ve zvláštním terénu. Taktéž můžete protáhnout jeho čumáček, díky kterému může méďa pozřít okolní bonusy.

Foto: Hratelně.cz

Medvěd disponuje několika zvláštními schopnostmi, například možností zvýšené rychlosti, delšími skoky apod., které jsou nezbytně nutné pro určité lokace a jejich zdárné překonání.

Ani hudební doprovod nezůstal pozadu. Z reproduktorů se line poklidný zpěv dětského sboru, který krásně dokresluje pohádkovou atmosféru. A rovněž záleží na lokaci, ve které se nacházíte. Pokud se váš méďa kutálí po rozkvetlé louce, děti zpívají radostným tónem, nachází-li se ovšem ve tmě při světle svíčky, zpěv je více tajemný. Inu, vyražte na cestu za dobrodružstvím!

 

Právě se děje

Další zprávy