FIFA 09 - chystá se revoluce ve fotbale!

Josef Kníže
2. 7. 2008 0:00
Další díl kopané má překonat konkurenty po všech stránkách.
Foto: worthplaying.com

Nejnovější FIFA je vyvíjena a designována tak, aby poskytla unikátní hratelnost a využila naplno každou platformu, na kterou bude vydána. S více jak 250 vylepšeními herního jádra bude FIFA konečně skvělým fotbálkem nezávisle na tom, na čem si ji zahrajete.

,,Vyslyšeli jsme požadavky hráčů a fotbalových fanoušků po celém světě a začali vytvářet precizní herní počin pro každou platformu," řekl Andrew Wilson, viceprezident a exkluzivní producent série. ,,Všichni si chtějí zahrát fotbal, který bude přizpůsoben jejich systému a dokáže díky tomu nabídnout to nejlepší. To respektujeme, a proto jsme vytvořili nové herní prvky, herní módy a přizpůsobivé ovládání, které sedne každé platformě."

Foto: worthplaying.com

Next-gen novinky

S více jak 250 novými prvky a vylepšeními nabídne FIFA 09 na Xbox360 a PS3 autentickou fotbalovou simulaci s volbou přizpůsobení hry vašemu stylu a možnostem. Nová animační technologie nabídne přirozenější první doteky při přihrávkách a střelách, rychlejší a pohodlnější driblování a samozřejmě vylepšené frajeřinky s míčem. Díky nové fyzikální vymoženosti zvané ,,momentum" se dočkáme mnohem realističtějších a nepředvídatelných faulů a kolizí hráčů, kde se počítá s jejich rychlostí, váhou a pozicí.

Poprvé v sérii máte také možnost zasáhnout do herního enginu a změnit strategii a pozici vašich spoluhráčů. Rozhodnout, jak přesně budou reagovat v té které situaci. S novou možností Custom Team Tactics máte možnost být profi coachem. Budete moci upravit a přenastavit taktické nastavení CPU hráčů, aby se chovali jako ve skutečném fotbale, vše navíc během okamžiku.

Populární mód Be a Pro nyní dostal rozšíření do sezóny s názvem Be a Pro: Seasons, kde máte možnost vybrat či vytvořit nového hráče a pak vytrénovat jeho schopnosti na jedné pozici během několika dlouhých let zápasů a tréninků. Pocit ze zápasů bude ještě více reálný díky zlepšeným schopnostem rozhodčích a kompletnímu překopání reakcí publika, atmosféry stadiónů a samozřejmě komentáře.

Foto: worthplaying.com

Wii se pak bude moci pochlubit dvěma možnostmi hraní. Zahrajete si buď autentický fotbal 11 na 11, nebo arkádovou verzi 8 na 8 se stylizovaným Mii prostředím a postavičkama vašich oblíbených hráčů, jako jsou Ronaldinho a Rooney. Samozřejmostí je unikátní ovládání, které dělá ze hry zábavnou výzvu. Navíc si nováčci mohou nastavit ovládání s asistencí počítače a vymetat vingly jedna radost.

Pcčkáři se konečně dočkali

PC verze FIFY konečně přinese dlouho očekávané vylepšení grafického zpracování, které splňuje všechna kritéria nejvýkonnějších PC sestav. Fotbalové hvězdy jsou přeneseny do hry s fotorealistickou kvalitou. Počítačová verze se bude moci taktéž pochlubit plně nastavitelným ovládáním včetně využití myši (věc zatím nevídaná) pro intuitivní a pohodlnější využití vašeho týmu. Online podpora je nyní integrována přímo do hlavního menu a bude nabízet jednoduché připojení i sdílení, aniž byste museli vyskakovat ze hry. ,,Jsme připraveni investovat do PC verze mnohem více, než tomu bylo doposud, a vytvořit tak unikátní zážitek, který si hráči tak přejí," řekl Wilson.

Foto: worthplaying.com

Je toho víc...

Hra nabídne přes 500 nových animací včetně nového systému krytí a kolizí - čímž prezentuje nejvíce změn a novinek za poslední čtyři roky. Systém faulů a kolizí, který nyní funguje na všech 360 stupňů, dovolí hráčům využívat svých reálných fyzických možností, jako je síla, rychlost,váha a směr běhu. Díky několika zásahům do animačního systému pak hra nabízí nové možnosti v soubojích jeden na jednoho, což v předchozích hrách nebylo tak docela možné. Přibylo i několik nových speciálních pohybů pro jednotlivé hráče a celkový počet nyní činí 32 triků, včetně nakopávání patičkou, klamavých pohybů a dalších.

Exkluzivní obsah pro každou z platforem nám bude sdělen v pozdějších fázích července a samozřejmě představen na Leipzig Games Convention v srpnu.

FIFA 09 je ve vývoji pro PC, Xbox360, PS3, PS2, Wii, PSP a DS a vyjde ke konci tohoto roku, jako všechny předchozí díly. Více novinek již brzy.

 

Právě se děje

Další zprávy