Facebook zavádí ověřené profily, ale jen pro vyvolené

David Slížek
16. 2. 2012 9:10
Nová služba je určena pro celebrity, které budou moci po ověření profilu vystupovat na Facebooku pod svým uměleckým jménem
Foto: Facebook

Facebook pokračuje ve snaze přitáhnout do své sítě co nejvíce celebrit, které by mohli fanoušci sledovat. Od pátku jim nabídne novou službu - ověřené profily, ve kterých budou moci používat svá umělecká jména.

Jak napsal server TechCrunch, služba by měla pomoci uživatelům rozeznat pravé profily celebrit od falešných. Umožní také, aby například známí umělci mohli na sociální síti vystupovat pod svou veřejně známou přezdívkou a nemuseli používat své méně známé rodné jméno.

Ověřené profily ale budou pouze pro vyvolené. Facebook si bude na základě počtu příznivců vybírat, kterým osobnostem ověření profilu nabídne. Ověřené profily navíc nebudou nijak speciálně označeny.

Skutečná jména

Kromě možnosti vystupovat na Facebooku pod uměleckým jménem dostanou celebrity ještě jednu výhodu: jejich profil se bude mnohem častěji objevovat mezi profily, které Facebook uživatelům doporučuje.

Podle TechCrunche Facebook věnuje přilákání celebrit hodně úsilí a přemlouvání známých lidí, aby si nechali svůj profil ověřit, se prý věnují celé týmy jeho zaměstnanců.

Drtivá většina uživatelů ovšem bude muset i nadále podle pravidel Facebooku používat svá skutečná jména. Anebo se uchýlit k obvyklé praxi, že svou přezdívku v nastavení účtu vepíše do pole pro střední jméno, které v ČR není příliš obvyklé.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy