Další díl Stronghold v přípravě, tentokrát MMO!

Michal Burian
29. 5. 2009 14:22
První MMO na světě založené na hrady
Foto: Hratelně.cz

Vývojářský tým Firefly Studios oznámil, že jejich strategická série Stronghold se na začátku příštího roku rozroste na PC o nový díl, který dostal název Stronghold Kingdoms a bude se jednat o vůbec první MMO založené na hrady. Nemusíte se však bát, že by se ze série vytratilo stavění vlastního hradu, podhradí, obchodování, farmaření, dobývání apod. To vše samozřejmě bude titul obsahovat a ještě přibude možnost vytvořit si vlastní charakter a sbírat potřebné zkušenosti.

Pokud máte raději diplomacii, tak si ji na začátku kariéry zvolíte a vaše provincie se stane hlavní obchodní trasou a nikdo na vás nebude útočit. Pakliže jste spíše typ hráče, co rád dobývá, tak se připravte, že svůj hrad budete muset stále střežit, protože nepřítel na vás bude útočit a vy samozřejmě budete moci útočit na něj. Budete se muset snažit také o přízeň ostatních komunit a frakcí, aby vám důvěřovali, protože jinak žádnou válku nevyhrajete a obchodování vaše města by také nebylo nijak valné.

Vše bude propojeno s oficiálním webem, kde budete moci sledovat detailní informace o vašich sousedech a vztazích.

Zakladatel studia Simon Brandbury prozradil, že hra se nachází v uzavřené alfa verzi a dokončena je zhruba ze 60%. Do beta testování se budou moci zájemci přihlásit koncem letošního roku.

Stronghold Kingdoms vypadá určitě zajímavě a bude velmi zajímavé sledovat další informace, kterých bychom se měli dočkat příští týden na E3.

 

Právě se děje

Další zprávy