Co s dárky, které jste nechtěli? Předělejte je!

Lukáš Bašta
25. 12. 2007 0:00
Co všechno můžete udělat s hrami a herními konzolemi?
Foto: Hratelně.cz

Napsali jste Ježíškovi seznam, dali ho za okno, ale někde se stala chyba a najednou máte pod stromečkem něco, co jste nechtěli? Nezoufejte! Náš vánoční rádce zažehná každou vánoční krizi. Pokud jste tak pod jedlí našli hry nebo dokonce herní konzole, které již máte, máme pro vás několik rad od zručných skřítků ze severního pólu, jež vám poradí, jak je zpracovat.

Nepotřebná média
Drcená CD a DVD se sice přidávají na stavbu silnic a dálnic, nicméně, to byste museli dostat celou tržnici, aby vám tahle rada k něčemu byla. Herní média však velmi dobře poslouží jako tácky pod pivo, případně na odstrašování divokých holubů. Jenom nemáme ověřeno, zda na opeřence nějak výrazněji zapůsobí tituly špatné a ještě horší. Nicméně takový Ro(c)k podvraťáků zaručeně zastraší i vašeho souseda!

Udělejte si zahradní gril
Nyní vám to možná tak nepřijde, ale s příchodem prvních teplých dní, kdy budete moci na zahradu vyběhnout bez oteplováků, si uvědomíte jeho potřebu. Ano, mluvíme o takovém tom domácím grilování si, ke kterému můžete překvapivě využít i herní konzoli. Stačí se jen inspirovat u hráčů na internetu, kteří zřejmě Sonyho hracích stanic měli nadbytek.
Více zde

Budík a kapesníčky
Víceúčelové zařízení můžete udělat i z prostého Xboxu 360. Následující tip je pak pro všechny, kteří tak nesnášejí vstávání, až se z toho vždycky po ránu rozbrečí. Jak jinak si vysvětlit kombinaci budíku a krabičky na kapesníky v jedné herní konzoli.
Více zde

Xbox 360 laptop
Dobře, Xbox 360 je celkem slušná mašinka, takže se možná najde někdo, kdo z ní nebude chtít udělat domácí spotřebič, nicméně Xbox pro něj má stále několik omezení. Není přenosný a nemá klávesnici s myší. Pokud patříte mezi tyto uživatele, určitě uvítáte "jednoduchý" návod, jak si doma a sami udělat z konzole Xbox 360 laptop.
Více zde

Linux a Windowsy na PlayStation 3
To, že se dá do PlayStation 3 nainstalovat Linux, ví snad každý počítačový geek, nicméně jednomu borcovi z Japonska se povedlo na konzoli rozchodit i Microsoft Windows. Linux bychom pochopili, ale proč proboha někdo instaluje systém, z jehož spárů se chce zbytek planety vymanit? Zřejmě i tací se najdou a pro ně je zde náš tip.
Více zde

Nintendo Wii pro panenky
Japonské Nintendo, jejich hry i herní konzole vždy nesly nálepku hříček pro dětičky a zženštilé pařánky. Proto snad ani není divu, že někoho napadlo vecpat Nintendo Wii do domečku pro panenky, takže si gyroskopického dovádění mohou užívat i Barbie s Kenem. Zřejmě jde též o světový rekord, jelikož videohry běží na displayi o úhlopříčce 1,5 palce.
Více zde

Bazary a aukce
Nejtrapnější fígl ze všech je vzít dárek a střelit ho v nejbližším bazaru. Když už, tak zkuste internetové aukce. To je obvzlášť zajímavá finta v případě, že máte Nintendo Wii. Ostatně o nedostatku těchto konzolí jsme již na Hratelně psali a s velkou poptávkou přicházejí i velké peníze. Podívejte se třeba na přehled všech aukcí Nintenda Wii, kde se konzole s hrami pohybuje mezi 500 a 1000 dolary.
Více zde

Nejdražší konzole na světě
U prodeje ještě zůstaneme. Když si někdo může koupit za deseti tisíce dolarů skvrnu od oleje na podlaze vaší garáže, která za jistých světelných (lihových) podmínek vypadá jako Ježíš, proč by si zase někdo jiný nekoupil nejdražší konzoli na světě? Inspirací vám budiž uživatel, který prodává nejdražší Nintendo Wii na světě a to za neuvěřitelných 80 tisíc liber.
Více zde

 

Právě se děje

Další zprávy