Český Oficiální Xbox magazín přichází!

Radek Pergl
18. 4. 2007 0:00
Jaký bude a jaká úskalí jeho vydání mohou provázet? Čtěte uvnitř!

Koncem minulého roku tu Microsoft spustil oficiální podporu, před měsícem zaštítil první oficiální sraz majitelů konzole Xbox 360 a teď to vypadá, že se v červnu dočkáme i oficiálního Xbox magazínu.

Podle komunitního webu Xlive.cz bude časopis stát 299 Kč a první číslo vyleze na stánky 14. června. Za své poctivě našetřené penízky se dočkáme provedení ve formátu SuperA4, 100 stran textu (a reklam), A2 plakátu, tištěné A5 přílohy a hlavně DVD plného demoverzí, XBLA her (s největší pravděpodobností půjde taktéž o demoverze, plné hry by MS nedovolil) nebo exkluzivních videí a obrázků. Časopis pak bude vycházet v rámci vydavatelství Computer Press, které má pod sebou například multiplatformové Doupě.

Pokud máte pocit, že se OXM značně podobá "konkurenčnímu" OPSM2 magazínu, tak máte pravdu. Nicméně obě původní britské verze časopisů spadají pod stejné nakladatelství Future Publishing. Překvapivé je však to, proč se české mutace neujmul Vogel, který právě Oficiální PlayStation 2 magazín publikuje.

Zajímavá nám také přijde cena magazínu. Přeci jenom 299 Kč není málo, kdo si ho tedy bude kupovat? Hlavním tahákem je právě nabušené DVD plné demoverzí, nicméně většina uživatelů s připojenim na internet si je může již nyní stáhnout zcela zdarma a nemusí na novou várku čekat celý měsíc. Hráči by jistě uvítali možnost plných her z Xbox Live Arcade, což je velmi nepravděpodobné, jelikož i zahraniční mutace tyto hříčky nabízejí pouze jako demoverze. Snad jen majitelé bezplatných Silver účtů by se díky časopisu mohli dostat k exkluzivním demům dříve (na Marketplace jsou něktéré kousky dány s předstihem majitelům Gold účtů), ale i tak je investice do ročního předplatného 2x větší než do Gold Membership.

Dalším problémem by mohla být konkurence v sesterském magazínu Doupě. Právě ten recenzuje ty nejzajímavější tituly bez ohledu na platformu a s třikrát nižší cenou může majitelům konzole Xbox 360 v pohodě stačit. Znamená to tedy, že Doupě tuto jedovatě zelenou platformu vynechá? To ukáže až čas a hned jak zjistíme bližší informace, dáme vám vědět! Snad první čísla nedopadnou stejně jako první verze oficiálních stránek Xbox.cz...

 

Právě se děje

Další zprávy