Call of Duty 4 - podívejte se na trailer!

Lukáš Bašta
28. 4. 2007 18:17
Máme první záběry z pokračování akce Call of Duty, které se přesouvá z 2. světové války na bojiště současnosti.

Zde čtěte o posledním Call of Duty z 2. světové války!

V sobotu 28. dubna bude oficiálně představen čtrvtý díl Call of Duty během pořadu NFL Draft na stanici ESPN a to v jednu hodinu amerického času přesně (u nás cca šestá hodina večerní). Nicméně podobné novinky se šíří rychleji než světlo, takže jistě si nemusíte zoufat, že doma nemáte satelit, protože internet bude čerstvými informacemi okamžitě zahlcen.

Největším překvapením je, že Call of Duty 4: Modern Warfare má být, jak již název napovídá, ze současnosti (plus minus pár let), takže konečně odeznívá trend akcí z 2. světové války. Díky Bohu! Já osobně už na všechna ta vylodění, ničení tanků, továren a střílení nácků začal být alergický. Pokud se divíte, že čtrtý díl je ohlášen tak brzy - Call of Duty 3 vyšlo poměrně nedávno, tak vězte, že mezítím, co společnost Treyarch pracovala na COD3, ve studiích Infinity Ward (otcové celé série) se usilovně pracovalo právě na Modern Warfare.

O čem by Call of Duty 4 mohlo být?
Více o hře samotné není zatím známo, nicméně existuje několik starších spekulací. Jednou z nich je, že by mělo jít o boj s terorismem na Dálném východě, v němž budou zasahovat britské jednotky S.A.S., americká armáda a její mariňáci. V jejich uniformě by se měl hráč dostat do lokací po celém světě jako je Londýn (sídlo teroristické buňky), severní Atlantik, východní Evropa a vše by mělo být završeno na Středním východě, kde zničíme snahy teroristů o použití chemických zbraní.

Hratelnost by prý měla být blíže hrám jako Rainbow Six nebo Splinter Cell, kdy bude tým vycvičených vojáků postupovat od dveří ke dveřím a čistit jednu místnost za druhou. K tomu jim má pomoci moderní arzenál, jako jsou granáty, flashbangy, slzný plyn, zbraně s tlumičem, speciální brýle a další druhy výbavy, bez níž se dnešní armáda neobejde. Také se mluvilo o zničitelném prostředí, kde byste mohli vykopnout dveře, cestu si udělat dírou ve stěně nebo se naopak zabarikádovat všemožným nábytkem a věcmi, co budou zrovna po ruce. Ke slovu má také přijít letecká podpora, jejíž cíl můžete určit díky laserovému zaměřovači.

Takhle to docela připomíná nový Battlefield: Bad Company, který bude z podobného prostředí - žoldáci, dálný východ, teroristé, spousta moderních serepetiček. Bude tedy novým trendem ve válečných akcích právě bojiště současnosti s intenzivní týmovou kooperací a hlavně zničitelným prostředím? Co je na tom pravdy, uvidíme již za pár dní. A co vy, co od nového Call of Duty očekáváte?

Aktualizace


Trailer je již venku a vypadá to, že jsme s naším předchozím infem nebyli úplně mimo mísu (hra je ze současnosti, teroristy se jenom hemží, vykopávají se dveře a celé to má spíše blíže k taktickým akcím speciálních jednotek). Díky velkému množství útržků cutscén se také můžeme domnívat, že nové Call of Duty bude mnohem více o příběhu. Ten však zatím prozrazen nebyl. Jediné jasné tak je, že hra vyjde pro konzole nové generace a hlavně i PC. Doporučujeme také navštívení oficiálních stránek.

 

Právě se děje

Další zprávy