Bayonetta - sexy čarodějka útočí!

David Urbánek
19. 8. 2008 0:00
Zabíjet anděly je v kurzu!
Foto: Hratelně.cz

Líbil se vám Devil May Cry? Tak z Bayonetty budete nejspíše sázet bobky v kostkách. Tahle hra totiž pochází přímo od tvůrce zmíněné DMC série Hideki Kamiya, ovšem místo vysvaleného blonďáka v hlavní roli najdeme sexy obrýlenou hrdinku.

Jmenuje se stejně jako připravovaná hra, tedy Bayonetta, a bojuje proti démonům, co vypadají jako andělé. Proč přesně zatím nevíme. Jisté je jedno – k jejich likvidaci jí bude sloužit poměrně zajímavý arzenál zbraní. Kromě dvou ručních pistolí se totiž dočkáme i speciálních zbraní připevněných k podpatkům hrdinky, které jsme mohli vidět v traileru. Podobně jako Dante měl svoje Ivory a Ebony má i Bayonetta pistole pojmenované: Parsley (petržel), Sage (šalvěj), Rosemary (rozmarýn) a Thyme (tymián).

Foto: Hratelně.cz

Bayonetta bude taktéž značně fyzicky vybavená. Samozřejmostí jsou nejrůznější komba v podobě kopanců, výskoků a kotrmelců. Za podobné kousky pak z nepřátel budeme získávat zlatavé kroužky, díky nimž půjde si v pozdějších částech hry zbraně všelijak upravovat dle vlastní chuti. Krom toho budeme moci od padlých sbírat i nejrůznější zbraně, které půjde na krátkou chvíli používat.

Foto: Hratelně.cz

Kromě těch světských nástrojů se ale Bayonetta umí bránit i pomocí magie. A že jsou to kouzla vydařená! Kupříkladu si dokáže ze vzduchu vyvolat gilotinu – stačí pak jen pár šikovných pohybů a bubák je bez hlavy. Na podobném principu funguje třeba i železná panna, která nepřítele secvakne, což je samozřejmě doprovázené pořádným cákancem krve. V boji nebude chybět ani klasické zpomalení času, tentokrát zašifrované pod názvem Witch Time.

Pořád vám to přijde málo ujeté? A co takhle vraždit pomocí vlasů? Bayonette to totiž hravě dokáže. Stačí hodit hlavou a vlasy se změní do podoby, jakou si právě přejete – třeba nohy, která protivníka nakopne či v motýlí křídla, která ji pomohou doskočit výš. Háro hlavní hrdinky ale dokáže i lepší kousky. Tak třeba se proměnit v draka. No jo, čtete dobře, obřího draka z vlasů. Takovéhle triky by Dante se svojí emo patkou dokázal jen stěží. A pokud jste si mysleli, že onen přiléhavý obleček, co má Bayonette na sobě, je latex, tak jsou to taktéž její nezkrotné lokny. Autoři navíc slibují, že v některých scénách bude hrdinka téměř nahá. Hmmmm...

Foto: Hratelně.cz

Další věc, co nás pak zaujala, je i celkové pojetí prostředí. Baynotte se totiž bude odehrávat v jiné dimenzi, kde ale uvidíme stíny lidí, jež představují právě obyvatele světa reálného. Jestli je to ale jen prvek na efekt nebo bude mít další funkci (prosím prosím) ještě nevíme.

Celkové grafické provedení pak slibuje vysoký standard, přičemž se nám zamlouvá i ona barokní stylizace hry. Jediné, co nám tak nahlodává naše naprosté nadšení je skutečnost, kterou si řekne asi každý: dokáže být Bayonette něco víc než jen hezky vypadající klon Devil May Cry? Vzhledem k tomu, že ale ještě mnoho informací (včetně příběhu) zůstává utajeno, nemůžeme soudit, ale nakonec i kdyby, tak se asi ani zlobit nebudeme.

Bayonette se chystá na PlayStation 3 a Xbox 360 v průběhu příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy