Akce Haze na PC a Xbox 360 nevyjde

Radek Pergl
1. 9. 2007 13:39
Haze se stala PS3 exkluzivní.
Foto: Hratelně.cz

Když jsme se na Games Convention účastnili prezentace akce Haze, bylo nám řečeno, že bude PS3 exkluzivní, což bylo v rozporu s tehdejšími informacemi. Původně měla hra vyjít pouze na Sonyho platformu, pak se mluvilo o tom, že Haze vyjde i na PC a Xbox 360, pak to zase vypadalo, že Haze bude na PS3 jen časově exkluzivní, tedy že na další dvě zmíněné platformy vyjde o něco později, a nyní je zase vše jinak. Podle všeho bude Haze doopravdy PS3 exkluzivním titulem. Vývojáři si sice nechávají otevřená vrátka, že by hra časem nakonec mohla vyjít i jinde, nicméně zatím se pracuje jen na PS3 verzi.

Škoda jen, že podle našich dojmů nebude nový počin od Free Radical, autorů TimeSplitters, takovým killer titulem, jak se očekávalo. Hra vypadá sice velmi ostře, ale jinak nemastně a neslaně. Hlavní tahák - politická satira a ovlivňování drogami, tedy největší překvapení hry, museli autoři vypustit již nyní, aby se o Haze vůbec mluvilo a nezapadla mezi tuctové střílečky. Ani sám David Doak neměl radost z toho, že museli s informacemi ven, ale jinak to holt nešlo.

Vojáci Mantelu totiž nevidí krev ani mrtvoly, díky droze Nektaru nevnímají krutost války, taktéž mají bystřejší smysly, vidí lépe nepřátele nebo hozené granáty. Oproti tomu vzbouřenci, za které pak hráč hraje druhou půli hry, vnímají naprosto všechno a zdánlivé nevýhody mohou využít ve svůj prospěch. Nepřátelské mariňáky mohou předávkovat drogou, takže začnou pálit po všech, nebo mohou zahrát mrtvé, čímž se stanou pro Mantel neviditelnými. Schválně, jestli mají autoři ještě nějaká podobná esa v rukávu...

 

Právě se děje

Další zprávy