Škoda Auto v neděli v noci začne obnovovat výrobu v Kvasinách

ČTK ČTK
13. 9. 2023 18:50
Škoda Auto v neděli v noci začne obnovovat výrobu v Kvasinách

Výroba automobilky Škoda Auto v závodě v Kvasinách na Rychnovsku by se podle vyjádření firmy měla postupně obnovovat od nedělních 22:00. Linky v Kvasinách stojí od pondělí, částečně omezená je také výroba v Mladé Boleslavi. Důvodem je výpadek subdodavatele ve Slovinsku, jehož výrobu zničily záplavy. Výroba v obou závodech může být příští týden nadále omezená. Automobilka rovněž navýšila výrobu plně elektrického modelu Enyaq, informovala dnes za automobilku Ivana Povolná.

"Výrobní linky v kvasinském závodě se po téměř týdenní odstávce z důvodu chybějícího komponentu postupně rozběhnou od neděle 17. září od 22 hodin. V následujícím týdnu bude řešen případný přetrvávající nedostatek dodávek komponentů v mladoboleslavském i kvasinském závodě poklesem výrobního programu prostřednictvím možné redukce počtu směn, a to v závislosti na aktuální disponibilitě dílu pro jednotlivé modely se spalovacími motory," uvedla Povolná. Slovinský subdodavatel je podle ní stále schopen dodávat pouze v omezeném rozsahu a usiluje o plné obnovení výroby.

"Dále se společnost Škoda Auto operativně soustředí na navýšení denní výrobní kapacity plně elektrické řady modelů Enyaq, které tímto výpadkem nejsou dotčeny," uvedla Povolná.

 

Právě se děje

Další zprávy