Praha získá od developera 560 milionů korun v rámci projektu Rohan City, většina peněz půjde na školu a park

ČTK ČTK
14. 9. 2022 9:35
Praha získá od developera 560 milionů korun v rámci projektu Rohan City, většina peněz půjde na školu a park

Pražský magistrát a městská část Praha 8 získají v souvislosti s výstavbou na Rohanském ostrově takzvaný dobrovolný příspěvek ve výši 560 milionů korun od developerské společnosti Sekyra Group. Většina z prostředků půjde na výstavbu parku a nové školy v rámci projektu Rohan City, jehož výstavbu firma zahájila v loňském roce. Zástupci metropole a developer to uvedli ve středeční tiskové zprávě. Podle předpokladů developera bude po dostavění v Rohan City bydlet a pracovat okolo 11 tisíc lidí.

Pražští zastupitelé letos v lednu schválili novou metodiku, podle které developeři přispívají městu na stavbu infrastruktury. Město očekává, že by od investorů mohlo z dalších rozvojových území získat až deset miliard korun. Například od developerů plánujících výstavbu na území nákladového nádraží Žižkov by mělo na školy či školky získat dohromady zhruba 1,53 miliardy korun.

Podle náměstka primátora Petra Hlaváčka (TOP 09) je částka přes půl miliardy dosud nejvyšším příspěvkem od jednoho developera. "Většina bude použitá na výstavbu nové základní školy nebo na nový park," řekl Hlaváček. Škola, která bude součástí Rohan City, má podle odhadů stát zhruba miliardu korun a měla by pojmout více než 800 dětí.

 

Právě se děje

Další zprávy