Penny Market od března zvýší mzdy v průměru o pět procent. Prodavač si vydělá až 31 tisíc korun

ČTK ČTK
23. 2. 2022 14:02
Penny Market od března zvýší mzdy v průměru o pět procent. Prodavač si vydělá až 31 tisíc korun

Společnost Penny Market od 1. března zvýší zaměstnancům v prodejnách, logistických centrech i centrále mzdy v průměru o pět procent. Prodavač si při práci na plný úvazek bez příplatků vydělá mezi 26 tisíci až 31 tisíci korunami v závislosti na délce zaměstnání. Firma to ve čtvrtek uvedla v tiskové zprávě. Zvýšení mezd už dříve oznámily některé další potravinářské řetězce.

Penny svým pracovníkům přidává podle jednatele společnosti Radka Hovorky pravidelně, od roku 2017 mzda pokladních a prodavačů stoupla o zhruba 9000 korun. "Je to logické, protože zejména v poslední době vzrostly nároky na tuto profesi. Uvědomujeme si, že bez našich kolegyň a kolegů na prodejnách bychom nemohli ve složitých podmínkách posledních dvou let zajišťovat naše služby zákazníkům na úrovni, kterou od nás očekávají," řekl.

Zaměstnanci Penny Marketu mají nárok na pět týdnů dovolené, dostávají stravenky, mohou využít kurzy jazykového a dalšího vzdělání. Společnost v tuzemsku provozuje kolem 400 prodejen, pracuje pro ni na 6000 lidí.

Albert zvedl svým pracovníkům mzdy od ledna, a to v průměru o čtyři procenta. Lidl mzdy zvýšil od února v závislosti na pozici a odpracovaných letech. Nástupní mzda pro prodavače a pokladní při úvazku 40 hodin týdně od 1. února činí 29 700 korun, o 1129 Kč více než dříve. V Praze si nový prodavač nebo pokladní vydělá 32 300 korun, místo předchozích 30 857 korun. Zaměstnancům Kauflandu od března vzrostou mzdy v průměru o čtyři procenta. Většina pracovníků na místě asistenta prodeje má navíc ve smlouvě, že od 1. července bude mít mzdu v průměru o další tři procenta vyšší.

 

Právě se děje

Další zprávy