Pardubický pivovar na jaře ukončí výrobu. Majitel to zdůvodnil dopady pandemie a války

ČTK ČTK
16. 12. 2022 12:57
Pardubický pivovar na jaře ukončí výrobu. Majitel to zdůvodnil dopady pandemie a války

Pardubický pivovar přestane vařit pivo. Výrobu ukončí k 31. březnu 2023. Její část patrně přesune do pivovaru Ostravar. V pátek o tom rozhodla valná hromada. Majoritním vlastníkem je od roku 2019 skupina Pivovary Staropramen. Ukončení výroby zdůvodnila tím, že v důsledku pandemie a vypuknutí války na Ukrajině nemohla uskutečnit své plány na rozšíření nabídky regionálních značek i navýšení produkce skupiny. Uvedla to v tiskové zprávě.

Pro pracovníky, kterých je kolem pěti desítek, firma připravila podpůrný program. "Akcionářům jsme objasnili důvody, které nás k tomuto kroku vedly. Rovněž jsme vysvětlili, že to nebylo jednoduché rozhodnutí zejména s ohledem na zaměstnance pivovaru," uvedla předsedkyně představenstva Pardubického pivovaru Petra Chovancová.

"Jako řádný hospodář s cílem zabránit prohlubující se ztrátě muselo představenstvo přistoupit k výše zmíněnému kroku. Ukončení výroby automaticky neznamená zánik všech značek. Pivovar naopak zvažuje, že vybrané z nich zachová. Pokračovat chce také v existujících partnerstvích v regionu," uvedla skupina v tiskové zprávě.

Představenstvo se bude zabývat dalším směřováním pivovaru, což zahrnuje další využití budov a areálu v Pardubicích. Pivovar vyrábí pivo desítky let, loni slavil 150. výročí existence. Nad koncem výroby vyslovilo zklamání například vedení města, které pivovar označilo za pomyslné rodinné stříbro města.

 

Právě se děje

Další zprávy