Nejlepší ekonomickou školou v regionu je pražská VŠE

Tereza Holanová Tereza Holanová
18. 10. 2011 9:52
VŠE se umístila v nejlepší trojce s univerzitami v St. Petersburgu a v Moskvě
prof. Ing. Richard Hindls, CSc., rektor Vysoké školy ekonomické v Praze, druhé funkční období
prof. Ing. Richard Hindls, CSc., rektor Vysoké školy ekonomické v Praze, druhé funkční období | Foto: Jan Langer

Praha - Nejlepší ekonomickou školou ve střední a východní Evropě je Vysoká škola ekonomická v Praze. Vyplývá to z žebříčku Eduniversal.

Na druhém místě se v regionu umístily Státní univerzita v St. Petersburgu a Moskevská státní univerzita. V západní Evropě se na nejvyšší příčku dostala London Business School, následuje Kopenhagen Business School v Dánsku a francouzská mezinárodní škola INSEAD.

V Africe nejlépe dopadla Univerzita Kapského Města, na středním východě porota nejlépe hodnotila univerzity v Izraeli a Turecku.

Hodnotí se zahraniční orientace

Autoři rankingu posuzují školy podle pěti kritérií v devíti různých regionech. Všechna kritéria se soustřeďují především na mezinárodní zaměření školy. Zahrnují například udělené akreditace (například AMBA pro program MBA), účast v mezinárodních akademických sdruženích nebo úroveň zahraničních i domácích partnerů.

O výsledcích rozhodují děkani a rektoři prestižních vysokých škol. Do samotného výběru je zařazeno celkem tisíc škol, které určuje Mezinárodní vědecký výbor.

Pražská VŠE je největší vysokou ekonomickou školou v Česku. V současné době na ní studuje více než 20 tisíc posluchačů na šesti fakultách. Ocenění „1st Business School in Eastern Europe" získala již počtvrté.

 

Právě se děje

Další zprávy