Na rozvoj cestovního ruchu dá ministerstvo pro místní rozvoj v dalších letech 1,2 miliard korun ročně

ČTK ČTK
19. 7. 2021 16:29
Na rozvoj cestovního ruchu dá ministerstvo pro místní rozvoj v dalších letech 1,2 miliard korun ročně

Vláda podle ministryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové (za ANO) schválila Strategii rozvoje cestovního ruchu do roku 2030. Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) dá každoročně na podporu odvětví ze svého rozpočtu 1,2 miliardy korun. Dostálová to napsala na Twitteru. V posledních letech se vyčleněná podpora turismu podle vládních materiálů, které má ČTK k dispozici, pohybovala kolem 700 milionů korun za rok. Kabinet zároveň podle MMR schválil první Akční plán na roky 2022 až 2023, uvedl resort v tiskové zprávě.

Podpora by se podle MMR měla zaměřit hlavně na budování veřejné infrastruktury cestovního ruchu, zajištění marketingu a propagace Česka jako turistické destinace, včetně provozu státní agentury CzechTourism, ale třeba i na zmírňování dopadů turismu na životní prostředí a rezidenty a zvyšování kvality služeb.

Pro agenturu CzechTourism MMR navrhlo roční rozpočet 560 milionů korun. "Tato částka je zásadní, abychom zajistili konkurenceschopnost ČR jako významné destinace cestovního ruchu," uvedla Dostálová. Momentálně agentura pracovala s rozpočtem 350 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy