Moravskoslezský kraj zaměstnancům Liberty Ostrava poskytne bezúročnou půjčku

ČTK ČTK
14. 6. 2024 13:05
Moravskoslezský kraj zaměstnancům Liberty Ostrava poskytne bezúročnou půjčku

Moravskoslezský kraj poskytne zaměstnancům hutního podniku Liberty Ostrava bezúročnou půjčku ve výši 25 tisíc korun. Má jim pomoci, než dostanou vyplacenou mzdu z úřadu práce. Uvedl to v prohlášení hejtman Josef Bělica (ANO). Po pátečním jednání krajské tripartity, která se situací ve firmě zabývala, hejtman řekl, že na půjčky pro zaměstnance Liberty má kraj alokováno zhruba 100 milionů korun, a vyzval vládu, aby pro firmu hledala důvěryhodného investora.

Liberty Ostrava na sebe ve čtvrtek podala insolvenční návrh a soud zahájil insolvenční řízení. Podnik je v platební neschopnosti, nemá peníze ani na mzdy a hledá kupce.

"Kraj poskytne zaměstnancům Liberty okamžitou pomoc bezúročnou půjčkou ve výši 25 tisíc korun formou individuální dotace, a to na překonání nejhoršího období, než jim bude vyplacena mzda z úřadu práce," uvedl Bělica.

Řekl, že ode dneška funguje infolinka 800 023 800, na které krajský úřad poskytuje zaměstnancům Liberty informace, jakým způsobem se mohou přihlásit ke svým nárokům u úřadu práce. Bude fungovat v pracovní dny od 08:00 do 17:00.

 

Právě se děje

Další zprávy