Ministerstvo nařídilo demolici zchátralého mostu přes D1 u Kamenice

ČTK ČTK
12. 9. 2023 9:52
Ministerstvo nařídilo demolici zchátralého mostu přes D1 u Kamenice

Ministerstvo dopravy nařídilo demolici zchátralého mostu přes dálnici D1 u Kamenice na Jihlavsku, jehož vlastník je dlouhodobě neznámý. Píše o tom server Zdopravy.cz. Most z konce 70. let 20. století sloužil především pro zemědělskou techniku, nyní je ale uzavřen, využívat jej mohou jen pěší. Podle ministerstva je most neopravitelný.

Demolici navrhlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). "Nadjezd nemá vyjasněné vlastnictví. Nadjezd z hlediska zákona nemůže být ve vlastnictví ŘSD, ale není prokázáno, že by vlastníkem byl jiný subjekt. S ohledem na provoz pod ním jsme tedy nakonec podali návrh na demolici a čekáme na rozhodnutí," uvedl již dříve mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Z rozhodnutí ministerstva z 8. září vyplývá, že most je nutné zbourat do 30 dnů od jeho doručení. Nařízení je určeno vlastníkovi mostu, který je ovšem dlouhodobě neznámý. Jeho roli plní již dříve určený opatrovník, jím ministerstvo ustanovilo advokáta Filipa Chytrého.

"Současné rozhodnutí přikazuje zajistit odstranění předmětného mostu ustanovenému opatrovníkovi. V případě, že tento advokát, zastupující neznámého vlastníka, nezajistí odstranění ve stanové lhůtě, nařídí ministerstvo dopravy náhradní výkon povinnosti odstranění mostní konstrukce jinému subjektu, který bude reálně schopen most odstranit s tím, že tento subjekt bude následně oprávněn náklady na odstranění vymáhat," sdělil serveru mluvčí ministerstva Filip Medelský.

 

Právě se děje

Další zprávy