Ministerstvo financí zařadí neplatiče výživného mezi vyloučené osoby z hazardních her

ČTK ČTK
29. 6. 2022 14:32
Ministerstvo financí zařadí neplatiče výživného mezi vyloučené osoby z hazardních her

Neplatiči výživného budou nově od 1. července automaticky zahrnuti do rejstříku vyloučených osob z hazardních her. Neveřejný informační systém státu, jehož správcem je ministerstvo financí, se tak rozšíří o šest tisíc osob. Celkem je v rejstříku podle ministerstva financí aktuálně přes 190 tisíc osob. Ve středu o tom informovalo ministerstvo financí.

"Stát loni na daních z hazardních her vydělal zhruba 12,5 miliardy korun. Dodatečné daňové inkaso ale nesmí být překážkou pro odpovědnou politiku státu, který se musí snažit eliminovat negativní dopady hazardního hraní na společnost," uvedl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS).

Dodal, že u neplatičů výživného neexistuje důvod, proč by měly jejich od státu darované nebo naopak po nich vymáhané peníze končit "naházené v automatech".

Stát musí podle Stanjury zákaz vstupu osob zapsaných v rejstříku do kasin a heren důsledně vymáhat. Provozovatelům za to hrozí pokuta až 50 milionů korun, což je maximální výše daná zákonem. V případě, že provozovatel umožní osobě v rejstříku zřídit nebo používat uživatelské konto, může mu být uložena pokuta až tři miliony korun.

 

Právě se děje

Další zprávy