Mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm nepojedou tři dny vlaky

ČTK ČTK
29. 9. 2023 10:40
Mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm nepojedou tři dny vlaky

Provoz na železniční trati mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm na Vsetínsku zastaví příští týden na tři dny obousměrná výluka. Omezení potrvá od úterý 3. října do čtvrtka 5. října. Společnost Arriva vlaky, která v dotčeném úseku přepravuje cestující, vlaky nahradí autobusy. ČTK to řekl mluvčí skupiny Arriva ČR Jan Holub. Autobusy pojedou i namísto vlaků, které mezi oběma městy nasazují České dráhy.

Výluka na jednokolejné regionální trati číslo 281 začne v úterý po 07:00, skončit by měla ve čtvrtek po 17:00. "Všechny vlaky v době výluky budou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou," uvedl Holub. Podrobnosti o výluce jsou k dispozici na webových stránkách Arrivy a webu Českých drah.

Ve Valašském Meziříčí i Rožnově pod Radhoštěm budou autobusy zastavovat před staniční budovou. V Krhové do nich cestující nastoupí na silnici I/35 u vlakové zastávky, ve Valašském Meziříčí - Hrachovci, Zašové a Zubří na autobusových zastávkách. Omezení provozu je zapříčiněno opravou kolejí, přejezdu a pracemi na udržení technického stavu trati.

Do neděle 1. října potrvá výluka na jednokolejné regionální trati 331 mezi Otrokovicemi a Vizovicemi na Zlínsku, skončit by měla v 17:15. Omezení začalo ve čtvrtek 28. září. Také v tomto úseku zajistily České dráhy pro cestující náhradní autobusy. Podle údajů zveřejněných na webu dopravce za výluku může údržba a oprava kolejí, dělníci pracují i na údržbě technického stavu trati.

 

Právě se děje

Další zprávy