Ke sdílené síti bankomatů Komerční banky a Monety se připojí Air Bank a UniCredit Bank

ČTK ČTK
Aktualizováno 19. 12. 2022 12:13
Ke sdílené síti bankomatů Komerční banky a Monety se připojí Air Bank a UniCredit Bank

Banky Air Bank a UniCredit Bank se od února příštího roku připojí ke sdílené síti bankomatů Komerční banky a Monety Money Bank, které takto spolupracují od letošního června. V pondělí o tom informovala Komerční banka. Klienti Komerční banky, Monety, Air Bank a UniCredit Bank tak budou moci vybírat hotovost ve sdílených bankomatových sítích za stejných podmínek jako z bankomatů své vlastní banky.

Cílem zúčastněných bank je podle Komerční banky zvýšit dostupnost hotovostních služeb pro klienty, nezanedbatelná je i úspora nákladů. V inzerátech, kterými v červnu Komerční banka a Moneta vyzývaly ke sdílení i další finanční ústavy v Česku, zmínily zajištění provozu, údržby, elektřiny, datového připojení či ostrahy. "Zkrátka všechno, co potřebu­je každý ze čtyř bankomatů, které stojí vedle sebe někde v nákupním centru, a všechny přitom dělají to samé," stálo mimo jiné v inzerátu.

"Cílem sdílení bankomatové sítě je především zvýšení dostupnosti bankomatů pro naše klienty. Vedlejším efektem je pak zamezení nadbytečnému plýtvání zdroji a také energiemi. Díky sdílení bankomatů můžeme navíc přesunout stávající duplicitní bankomaty tam, kde jsou více potřeba," sdělil generální ředitel Komerční banky Jan Juchelka. Podle něj má banka pozitivní ohlasy na zavedení sdílené sítě.

Komerční banka a Moneta v červnu uvedly, že počítají s tím, že v nových lokalitách, kde zatím svoje přístroje nemají, budou vznikat společné bankomaty a že v příštím roce plánují umožnit klientům také sdílení vkladu hotovosti v bankomatech, což využívají především živnostníci a malé firmy.

 

Právě se děje

Další zprávy