Italská policie zabavila jachtu jednoho z nejbohatších Rusů. Mordašov je na sankčním seznamu EU

ČTK ČTK
5. 3. 2022 10:17
Italská policie zabavila jachtu jednoho z nejbohatších Rusů. Mordašov je na sankčním seznamu EU

Italská policie zabavila jachtu patřící Alexeji Mordašovovi, který je podle údajů magazínu Forbes třetím nejbohatším mužem v Rusku s majetkem odhadovaným na 22,7 miliardy dolarů (více než 534 miliard korun). Mordašov se po ruské invazi na Ukrajinu dostal na seznam osob, jimž Evropská unie v rámci protiruských sankcí zmrazila majetek. Finanční policie zabavila také luxusní loď ruského miliardáře Gennadije Timčenka a honosnou vilu v Toskánsku politika a podnikatele Olega Savčenka, informoval v sobotu italský tisk.

Jak dnes informoval server The Guardian, 65 metrů dlouhá jachta "Lady M", jejíž hodnota se odhaduje na 65 milionů eur, byla zabavena v severoitalském přístavu Imperia. V ligurském letovisku San Remu policie zablokovala také 50 metrů dlouhou jachtu "Lena" patřící Timčenkovi. Ten byl jedním z prvních oligarchů, na které Británie letos uvalila sankce, a od začátku roku přišel o téměř polovinu svého čistého jmění. 

Savčenkovi, který v Dumě hlasoval pro uznání separatistických regionů na Ukrajině, policie zabavila vilu nedaleko toskánské Luccy. Hodnota nemovitosti se odhaduje na tři miliony eur.

 

Právě se děje

Další zprávy