Hubáčkova skupina Creditas převezme na Slovensku energetickou firmu GGE

ČTK ČTK
21. 3. 2024 17:26
Hubáčkova skupina Creditas převezme na Slovensku energetickou firmu GGE

Investiční skupina Creditas finančníka Pavla Hubáčka převezme společnost GGE, která patří k předním výrobcům a distributorům elektřiny a tepla na Slovensku. Mluvčí a vedoucí marketingu Creditas Group Lucie Brunclíková to potvrdila serveru Hospodářské noviny, který s odkazem na specializovaný server Mergermarket uvedl, že hodnota GGE se pohybuje kolem pěti miliard korun.

Prodávajícím je britský fond Infracapital, investiční odnož finanční skupiny M&G, který GGE koupil v roce 2015. "Společnost Unicapital Energy, která je součástí investiční skupiny Creditas, podepsala smlouvu o koupi stoprocentního podílu ve společnosti GGE, která je jedním z nejvýznamnějších výrobců a distributorů elektřiny a tepla na Slovensku," uvedla Brunclíková. Transakce podle ní podléhá schválení slovenského antimonopolního úřadu.

Vedle Hubáčka závaznou nabídku na GGE podaly podle zdrojů HN také francouzská Veolia a rovněž dvě maďarské investiční skupiny Alteo a MVM, která je majitelem dodavatele energií innogy. O slovenskou firmu se podle Hospodářských novin zajímal také Energetický a průmyslový holding miliardáře Daniela Křetínského, který se ale nakonec tendru údajně nezúčastnil. Server Mergermarket uvedl, že GGE generuje provozní zisk EBITDA víc než 30 milionů eur a hodnota skupiny, včetně dluhu, se pohybuje pod 200 miliony eur (zhruba pět miliard korun).

 

Právě se děje

Další zprávy