E-shop T.S. Bohemia zvýšil tržby na 1,3 miliardy korun

ČTK ČTK
26. 8. 2013 16:52
Do konce roku chce společnost zahájit expanzi na Slovensko.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Olomouc - Společnost T.S. Bohemia, která patří mezi přední tuzemské internetové prodejce výpočetní techniky a spotřební elektroniky, loni zvýšila tržby meziročně o tři procenta na 1,3 miliardy korun. Internetový obchod T.S. Bohemia vykázal zisk pět milionů korun, který byl zhruba stejný jako v roce 2011. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Pracovníci internetového obchodu v loňském roce vyřídili 610 832 objednávek. Polovinu si zákazníci vyzvedli v 11 kamenných pobočkách T.S. Bohemia a druhou polovinu jim firma bezplatně zaslala na určenou adresu.

Letos společnost T.S. Bohemia koupila ostravského obchodníka s výpočetní technikou Alfa Computer. Společnost T.S. Bohemia díky této akvizici zvýší roční obrat o 60 procent na více než dvě miliardy korun a posílí pozici na českém trhu.

Společnost T.S. Bohemia v roce 1994 založili bratři Lubomír a Bronislav Pešákovi. Firma se původně specializovala na velkoobchod, v posledních letech ale síly soustředí na maloobchodní prodej a nyní zaměstnává 87 kmenových pracovníků.

Vedení firmy T.S. Bohemia po dokončení akvizice společnosti Alfa Computer připravuje expanzi na Slovensko, kterou hodlá zahájit na konci roku. Podrobnosti o průniku na slovenský trh zatím nebyly zveřejněny.

Obliba nákupů na internetu v ČR rychle roste. V tuzemských internetových obchodech loni lidé utratili rekordních 43 miliard korun, o šest miliard korun meziročně víc. Letos by se podle odhadu Asociace pro elektronickou komerci tyto útraty měly přiblížit k 50 miliardám korun.

Největším internetovým obchodem z hlediska obratu je Alza.cz, která předloni podle autorů studie Stav e-commerce v ČR v roce 2012 vykázala tržby více než 6,8 miliardy korun. Následuje internetová nákupní galerie Mall.cz s obratem čtyři miliardy korun a e-shop Kasa.cz, jehož obrat činil 2,5 miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy