E-shop Mall.cz se stejně jako CZC.cz přesouvá na on-line tržiště Allegra

29. 8. 2024 21:42
E-shop Mall.cz se stejně jako CZC.cz přesouvá na on-line tržiště Allegra

E-shop Mall.cz se stejně jako prodejce CZC.cz přesouvá na on-line tržiště mateřské společnosti Allegro. Hospodářským novinám to potvrdil mluvčí skupiny Allegro Marcin Gruszka. Polské Allegro přední e-shopy s elektronikou CZC.cz a Mall.cz koupilo na přelomu let 2021 a 2022. O přesunu CZC.cz informovala společnost v polovině srpna.

"Hlavním cílem je uzdravit naše české podniky. Postupně měníme Mall.cz a CZC.cz na obchodníky na platformě Allegro.cz a přesouváme je na společnou technickou a softwarovou platformu," sdělil listu Gruszka.

Ukončení Mall.cz jako samostatného e-shopu podle deníku zapadá do strategie, kterou Allegro s českými aktivy rozjelo. Chce tím sjednotit vnitřní informační či skladové systémy na jednu platformu, čemuž v oficiálním vyjádření říká "udržet technologické náklady pod kontrolou" a "přinést zaslouženou stabilitu", píšou hospodářské noviny.

"Mall.cz i CZC.cz v roce 2024 čelí útlumu obchodu a nová velikost našeho podnikání vyžaduje úpravu fixních nákladů," uvedl Gruszka.

 

Právě se děje

Další zprávy