Česká spořitelna propustí stovky manažerů a dalších zaměstnanců

ČTK ČTK
18. 9. 2023 18:26
Česká spořitelna propustí stovky manažerů a dalších zaměstnanců

Česká spořitelna (ČS) propustí v příštích devíti měsících několik set zaměstnanců. Podle tiskového mluvčího banky Filipa Hrubého půjde o manažery a zaměstnance v podpůrných a servisních pozicích, uvedl web E15.cz. Důvodem je podle spořitelny změna potřeb klientů, kteří dávají přednost on-line službám. Banka proto chce zároveň přijmout nové zaměstnance pro informační technologie a péči o klienty. V ČS k letošnímu červnu pracovalo zhruba 10.000 lidí.

Česká spořitelna se podle serveru zbaví v příštích devíti měsících nižších stovek zaměstnanců. "Aktuální změna počtu a struktury zaměstnanců je v prvé řadě odrazem výrazných změn, které nastávají v potřebách a očekávání klientů," řekl Hrubý E15. Dodal, že odcházející manažeři a zaměstnanci mají k dispozici tým personalistů, kteří jim poskytují pomoc a podporu při hledání nového uplatnění na trhu.

ČS se podle Hrubého zaměřuje na zvyšování finančního zdraví klientů skrz digitální a osobní poradenství. Banka se proto zároveň chystá přijmout zhruba 100 nových zaměstnanců pro informační technologií a péče o klienty. Větší rušení poboček v důsledku častějšího využívání on-line služeb banka podle Hrubého neplánuje.

ČS je největší banka v Česku podle počtu klientů, kterých měla loni 4,5 milionu. Jejím vlastníkem je rakouská finanční skupina Erste. V letošním prvním pololetí bance klesl čistý zisk meziročně o 16 procent na 9,3 miliardy korun. Provozní zisk se ve stejném období snížil o 17,3 procenta na 12,3 miliardy Kč. K letošnímu červnu spořitelna zaměstnávala 9992 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy