Česká pošta nabídla k prodeji dopravní areál v Praze

ČTK ČTK
23. 10. 2023 16:42
Česká pošta nabídla k prodeji dopravní areál v Praze

Česká pošta nabídla k prodeji v aukci dopravní areál s rozsáhlým pozemkem v Satalicích na okraji Prahy za vyvolávací cenu 133,5 milionu korun. Pozemek má výměru 20.228 metrů čtverečních, což odpovídá 6593 Kč za metr. Pošta to uvedla na realitním webu.

Součástí nemovitosti u dálnice D10 z Prahy na Mladou Boleslav je myčka, autodílna, STK, požární zbrojnice, požární nádrž, retenční nádrž, část čerpací stanice nebo administrativní budova, která byla využívaná jako archiv.

V případě úspěšného prodeje by šlo o nejdražší nemovitost, kterou pošta zatím letos prodala. Nedávnou aukci nemovitostí na Pankráci v celkové dosažené ceně zhruba 400 milionů korun podnik bez udání důvodu zrušil.

"Česká pošta letos získala za prodej nepotřebného majetku přes 200 milionů korun, celková suma za celý letošní rok bude záviset na prodeji jednotlivých nemovitostí," řekl ČTK mluvčí Matyáš Vitík.

Pošta hodlá ještě do konce roku nabídnout desítky nepotřebných nemovitostí. Jde například o budovy pošt, administrativní budovy, pozemky nebo byty. Největším prodejem má být budova v ulici Politických vězňů a Jindřišské, kde sídlí Hlavní pošta s odhadní cenou přes 1,3 miliardy korun. Podnik jí zatím přednostně nabídl státním organizacím.

Prodejem nemovitostí se pošta snaží stabilizovat své hospodaření. Loni skončilo se ztrátou 1,7 miliardy korun a miliardový propad očekává i letos. Do dvou let se má podnik transformovat na provozovatele poboček a komerční Balíkovnu.

 

Právě se děje

Další zprávy