Češi zájezdy do Řecka nestornují, zajímají se o cenu testů na covid i odběrná místa

ČTK ČTK
11. 8. 2020 16:25
Češi zájezdy do Řecka nestornují, zajímají se o cenu testů na covid i odběrná místa

Čeští turisté, kteří mají koupené zájezdy do Řecka, je podle cestovních kanceláří a agentur nemají zájem kvůli povinnému testování na covid-19 stornovat. Zjišťují podrobnosti o odběrných místech nebo cenách testů. Většina cestovních kanceláří zatím oficiální vyjádření ke stávající situaci nezveřejnila. Podle Asociace cestovních kanceláří ČR i Asociace českých cestovních kanceláří a agentur nemají klienti v tomto případě nárok na bezplatné zrušení pobytu. Test na covid-19 si musejí hradit na vlastní náklady. Storno poplatky se řídí jednotlivými smlouvami o zájezdu.

Například CK Čedok ale zavedla v reakci na povinné testování akci - na nově zakoupené zájezdy s odjezdem od 17. srpna poskytuje slevu na testy na koronaviru 1500 korun na osobu. Řekla to mluvčí Čedoku Eva Němečková. Lidem, kteří mají zájezd do Řecka koupený Čedok, podle ní zaslal seznam odběrných míst. Čedok podle Němečkové každý týden do Řecka vypraví zhruba 2000 klientů.

Ani klienti cestovní agentury Invia podle její mluvčí Andrey Řezníčkové nepožadují kvůli zavedení povinného testování zrušení svých zájezdů. Zajímají se o testování, mimo jiné, zda musí negativní test doložit i u dětí, řekla.

 

Právě se děje

Další zprávy