Toužíte po vzdušném prostoru? Nebojte se bourání příček

td
20. 2. 2012 11:08
Vybouráním příčky změníte byt k nepoznání, řiďte se ale radami statika, aby nedošlo ke katastrofě
Foto: Vojtěch Marek

Moderní trendy v bydlení a vybavení domu hlásají jasné požadavky - velké vzdušné prostory, hodně světla a jednoduchost. To se sice krásně poslouchá, ale co dělat, když je k dispozici pouze panelákový byt s malými místnostmi a tmavými chodbami? Rada je jednoduchá, seberte všechnu odvahu, na pomoc si přizvěte profesionála a pusťte se do bourání příček. Změna bude okamžitá a vždy k lepšímu, zvětší se užitný prostor a byt se promění k nepoznání.

Nezanedbávejte přípravu, pomůže profesionální rada statika

Před samotným bouráním je ale nezbytné nahlédnout do plánu domu, nebo poprosit o radu profesionála. Zejména u starých domů totiž hrozí zaměnění příčky a nosné zdi, což by mohlo mít katastrofální následky.

Proto je třeba obrátit se na statika, který posoudí bezpečný postup bourání, případně navrhne umístění příček nových. Pokud se byt nachází v bytovém domě, o úpravě dispozice bytu musí být obeznámen majitel domu.

Bojíte se bourání? Pozvěte si odborníky

Nejsnadněji se lze zbavit sádrokartonových příček, mnohem větší problém představují příčky zděné. Ty většinou na dlouhou dobu zkomplikují život v bytě, následkem bourání totiž není jen trocha suti, ale také hluk, odvoz odpadu a nelibost sousedů.

Z tohoto pohledu se jeví nejjednodušeji najmutí odborné firmy, která zajistí následný úklid a díky profesionální práci ušetří čas i starosti. Cena za bourací práce se řídí podle materiálu a tloušťky příčky, pohybuje se od 500 korun za metr čtvereční.


 

Právě se děje

Další zprávy