Šatna není luxusní přežitek, přináší pohodlí a pořádek

td
14. 2. 2012 7:47
Snad každá žena touží po vlastní šatně, proč si tento sen nesplnit?

V českých domácnostech se ještě příliš nezabydlela, stačí se ale podívat na jakýkoli americký film a s téměř naprostou jistotou ji najdete. Trend samostatné šatny dříve platil jako známka bohatství a přebytečného luxusu, dnes ale získává stále více příznivců. Klady jsou zde jasné: pohodlné úložné prostory, snadná manipulace i dokonalá přehlednost. Vyplatí se obětovat jednu místnost pro šatnu, nebo se lépe osvědčují vestavěné skříně?

Nemáte místo? Nevadí, vyrobte si ho

Velkou roli v tomto problému hraje dispozice bytu. Většinou totiž není v plánu domu s šatnou počítáno, což značně komplikuje její organizaci. V případě, že budete dům teprve stavět, hodí se přidat k ložnici malou místnůstku, která bude sloužit jako úložný prostor pro vaše oblečení. Nic ale není ztraceno ani v případě, že toužíte po šatně a nemáte ji kam umístit. Jednou z možností je přidání příčky, tu lze ale nahradit i paravánem nebo jednoduše posuvnou látkovou stěnou či závěsem.

Do šatny se zamilujete na první převlečení

Před vybavením šatny policemi a skříněmi dobře rozmyslete, co přesně zde chcete skladovat. Zabráníte tak chvíli, kdy máte šatnu s pěti šatními tyčemi, ale potřebujete zavěsit jen dva kabáty a večerní šaty. Každá věc by měla mát své místo, nebojte se využít vymožeností, jakými jsou poličky na pásky, kravaty nebo botníky.

Nezapomeňte také na dobře osvětlené velké zrcadlo a prostor pro pohyb a případné zkoušení oblečení. Kdo si pořídí vlastní šatnu, už se jí v budoucnu jen těžko vzdává, nabízí totiž naprosté pohodlí a příjemný luxus.


 

Právě se děje

Další zprávy