Jak snadno opticky rozdělit velkou místnost

td
28. 12. 2011 1:39
Zapomeňte na příčky, pokoj lze rozdělit lépe a působivěji
Foto: Candy & Candy

Ne vždy si v novém bytě či domě můžete určit rozložení místností tak, aby dokonale fungovalo. Často se proto stává, že v jednom velkém pokoji je třeba vytvořit několik různých obytných zón. I když dnes vládne trend otevřených prostor, někdy je zkrátka potřeba trochu soukromí. Jaké metody umožňují dispoziční přerozdělení prostoru, aby nedošlo ke znepřehlednění místnosti? Nabízí se jich hned několik a každá má jiné výhody.

Dříve se využívalo jednoduchých příček, které vytvořili provizorní stěnu, ta doba je ale už dávno pryč. Je zbytečné trvale zasahovat do prostorné místnosti, proto jsou mnohem vhodnější dočasná řešení, která navíc přispívají k modernímu a útulnému vzhledu bytu. Nejstarší a stále osvědčeným způsobem je použití paravánu. Na trhu lze nalézt nespočet různých materiálů, takže i paraván můžete dokonale sladit s interiérem. Nevýhodou jsou však jeho malé rozměry.

Mnohem univerzálnější použití se skrývá v závěsech nebo japonských stěnách, které jsou navíc mobilní a lze je tak kdykoli roztáhnout a obnovit nenarušený prostor. Dekorativní látky místnost zjemní a podpoří atmosféru klidu a pohodlí. V moderním interiéru se osvědčilo sklo. Nebojte se sáhnout po luxferách, využijte jejich rozmanité barevnosti a světelné propustnosti. Pokud chcete do rozdělení investovat co nejméně, ideálním řešením je použití nábytkové stěny, knihovny nebo polic. Kromě předělu získáte i nové úložné prostory.

 

Právě se děje

Další zprávy