Nové sídlo Vodafone bude ve Stodůlkách. Staví ho Finep

Ekonomika Ekonomika
27. 3. 2012 16:53
Budova bude součástí projektu City West. Její vzhled se ještě dolaďuje
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Hybrid.cz

Praha - Společnosti FINEP a Vodafone podepsaly smlouvu o výstavbě nové centrály. Budova bude součástí projektu City West v pražských Stodůlkách a mobilní operátor si ji bude od FINEPu pronajímat.

Podle smlouvy, která již byla podepsána, půjde o tzv. ekologickou centrálu s úsporným provozem a nadstandardně šetrným chodem ve vztahu k životnímu prostředí.

Plocha kanceláří bude 15 000 m2.

"Při výběru nové centrály jsme kladli důraz na nízkou energetickou náročnost budovy. Důležitou roli hrálo i strategické umístění přímo u stanice metra," říká Muriel Anton, generální ředitelka Vodafonu.

FINEP plánuje zahájit stavbu budovy v létě 2012. Centrála bude společnosti Vodafone k dispozici od ledna 2015.

V lokalitě již pracuje 3500 lidí

Společně s budovou pro Vodafone tak současná velikost CITY WEST vzroste na cca 90 000m2 kancelářské plochy. CITY WEST se tak stává nejrychleji rostoucím administrativním centrem v Praze. Jde o jednu ze tří nejvýznamnějších kancelářských lokalit v Praze.

Centrum CITY WEST bylo v roce 2010 oceněno v soutěži Best of Realty. U příležitosti vyhlašování Construction & Investment Journal Award získalo ocenění Best Office Development. Siluetě projektu CITY WEST dominuje desetipodlažní budova ve tvaru diamantu. Diamant kompozičně vyvažují další administrativní budovy ve tvaru písmene H se zelenými klidovými zónami. První fáze komplexu administrativních kancelářských budov bude mít ve finále celkovou rozlohu 100 000 m2. V současné době pracuje v CITY WEST přibližně 3500 lidí.

CITY WEST je administrativní část nové pražské čtvrti Západní Město, která již pátým rokem postupně vzniká v lokalitě pražských Stodůlek. Výstavba Západního Města je rozdělena do několika velkých fází.  V rámci první velké fáze zde dále vzniká nový městský park, centrální náměstí s novými službami a obchody a vlastním vstupem do metra a také úspěšný rezidenční projekt Britská čtvrť.

 

Právě se děje

Další zprávy