Budovu pošty v budějovické Nádražní ulici koupilo město za 38 milionů

ČTK ČTK
3. 11. 2023 13:27
Budovu pošty v budějovické Nádražní ulici koupilo město za 38 milionů

Budovu České pošty v českobudějovické Nádražní ulici koupilo dnes krajské město. Získalo ji v elektronické aukci za 38 milionů korun bez DPH, což byla minimální vyhlášená kupní cena. České Budějovice byly v aukci jediným zájemcem. V objektu chtějí mít zázemí pro turisty, třeba půjčovnu a úschovnu kol, uvedla budějovická primátorka Dagmar Škodová Parmová (ODS) a mluvčí České pošty Matyáš Vitík. Budovu by mělo město do svého majetku získat do několika týdnů.

"Je to pro nás určitě strategická stavba, kde můžeme doplnit nabídku služeb k nově otevírané budově (vlakového) nádraží. Počítáme s využitím pro turisty, hlavně cykloturisty. Je to pro nás dobrá investice do budovy, která je udržovaná. Bude tam půjčovna a úschovna kol. Chceme, aby tam fungovaly služby pro turisty," řekla primátorka. V jižních Čechách prodává pošta ještě budovu v Horní Vltavici na Šumavě, kde je minimální kupní cena 3,6 milionu korun, vyplývá z informací na webu.

Česká pošta loni vykázala ztrátu 1,73 miliardy korun, letos čeká miliardovou ztrátu. Sáhla tak k úsporám, zrušila 300 z 3200 poboček v polovině roku. Pošta zaměstnává téměř 22 tisíc  lidí, ke konci května zrušila v souvislosti se zavíráním poboček 924 míst, z toho dostalo výpověď asi 600 zaměstnanců. Na jihu Čech zrušila Česká pošta od července 16 poboček, z toho v Budějovicích pět, zůstalo jich osm.

 

Právě se děje

Další zprávy