Futuristické Hyundai proti BMW a Tesle. Ioniq 6 vstupuje na český trh za 1,16 milionu

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 12. 2022 6:02
Většina nových elektromobilů spadá do kategorie SUV, případně mezi kompaktní hatchbacky. Hyundai Ioniq 6 je tak jako čtyřdveřové kupé trochu netypickým zástupcem nových elektrických aut. A projevuje se to i na konkurenci, které korejský model, jehož ceny startují na 1,16 milionu korun, zatím příliš nemá. Podívejte se do galerie.
Foto: Hyundai

Hyundai Ioniq 6 Style - od 1 349 990 Kč

Vyšší výbava Style otevírá cestu k celému portfoliu verzí. Za 1 349 990 korun se Ioniq 6 nabízí s menší baterkou a pohonem zadních kol, za 1 479 990 korun s větší baterkou a pohonem zadních kol a za 1 579 990 korun pak jako čtyřkolka.

Co má prostřední stupeň navíc? Třeba lepší nouzové brzdění, které se chodcům dokáže i vyhnout, a před srážkou varuje také při odbočení vlevo, změně jízdního pruhu a průjezdu křižovatkou. Dále nechybí sledování slepého úhlu a dopravy za vozidlem při couvání, upozornění pro bezpečné opuštění vozu, elektrická přední sedadla a vyhřívaná zadní sedadla, bezdrátové nabíjení chytrých telefonů nebo vnější zásuvka pro nabíjení elektrospotřebičů. Vpředu jsou maticová diodová světla a v ceně už je i paket Range s tepelným čerpadlem a předehřevem baterky.

Mezi příplatky je kromě laků už jen paket Technology za 50 tisíc. Ten obsahuje mimo jiné nouzové brzdění při couvání, parkovací asistent s dálkovým ovládáním, panoramatický kamerový systém, kamerové sledování slepého úhlu a automaticky výklopné kliky dveří.

 

Právě se děje

Další zprávy