Futuristické Hyundai proti BMW a Tesle. Ioniq 6 vstupuje na český trh za 1,16 milionu

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 12. 2022 6:02
Většina nových elektromobilů spadá do kategorie SUV, případně mezi kompaktní hatchbacky. Hyundai Ioniq 6 je tak jako čtyřdveřové kupé trochu netypickým zástupcem nových elektrických aut. A projevuje se to i na konkurenci, které korejský model, jehož ceny startují na 1,16 milionu korun, zatím příliš nemá. Podívejte se do galerie.
Foto: Hyundai

Hyundai Ioniq 6 Smart - od 1 159 990 Kč

Nejlevnější Ioniq 6 prodává Hyundai za 1 159 990 korun, což je mimochodem jen o 10 tisíc nižší suma, za niž se dá koupit SUV Ioniq 5. Obecně mají oba dva modely hodně podobné cenovky, je tak spíše na zájemci o elektrické Hyundai, který model zvolí. Základní výbava Smart se nabízí jak v kombinaci s menší, tak i s větší baterií. Vždy ovšem jen s pohonem zadních kol.

Ve výbavě nechybí pomocník pro vedení v jízdním pruhu, nouzové brzdění s detekcí chodců i cyklistů nebo adaptivní tempomat, který využívá pro své fungování data z navigace. Právě 12,3palcový displej, který je výstupem navigačního systému, má Ioniq 6 v základu také, stejně jako 12,3palcovou digitální přístrojovou desku. Dále nechybí ani vyhřívání předních sedadel a multifunkčního volantu, dvouzónová automatická klimatizace, přední a zadní parkovací senzory, couvací kamera, případně bezklíčové odemykání a startování.

Vizuálně má auto 18palcová kola nebo diodová světla vpředu i vzadu, kufr se otevírá elektricky. Provedení s větší baterií má v ceně 1 339 990 korun zahrnutý i takzvaný paket Range, který obsahuje tepelné čerpadlo a aktivní předehřev baterie (ten především v zimě zlepšuje dojezd a efektivitu dobíjení). Normálně paket stojí 40 tisíc korun a spolu s vnější zásuvkou pro dobíjení spotřebičů za 10 tisíc korun a metalízou za 19 900 korun, respektive matným lakem za 24 900 korun jsou to jediné příplatky, které auto má.

 

Právě se děje

Další zprávy