Zelení poslanci Lužnému dají šanci stát se ministrem

Red dom
20. 10. 2007 0:02
Exnáměstek Soukup se na ministerstvo rozhodně nevrátí

Praha - Tříhodinový výslech. To dnes zažil člen předsednictva Strany zelených Dušan Lužný na schůzce s poslaneckým klubem Zelených. Představoval jim svou vizi, jak by vedl ministerstvo školství.

"Rozhodně jej na základě nominace celorepublikové rady podpoříme. Nyní bude záležet na něm, jak přesvědčí premiéra Mirka Topolánka a koaliční partnery," uvedla Kateřina Jacques, šéfka poslaneckého klubu Zelených.

Poslancům především pak přislíbil změnu personální politiky na MŠMT. "Zazněla konkrétní otázka na exnáměstka Jaromíra Soukupa. Pan Lužný důrazně odmítl, že by v jakékoli roli pan Soukup s ministerstvem spolupracoval. Zároveň slíbil, že bude revokovat personální rozhodnutí bývalé ministryně Dany Kuchtové, která učinila po své rezignaci," doplnila Jacques.

To se týká zřejmě zejména náměstka Martina Tichého, který nahradil na postu právě Soukupa, který podal rezignaci vzápětí poté, co tu svou oznámila Kuchtová.

Ačkoli se měla Kuchtová původně stát Lužného poradkyní, kandidát na ministra už s ní nepočítá. "Nebude na ministerstvu ani zaměstnána," řekl novinářům.

Mimoto představil poslancům svou vizi, jak řešit problém s eurofondy, které Kuchtové srazily vaz, a nebo modernizaci školství.

Souvislosti:

 

Právě se děje

Další zprávy