V ODS se rozhořel spor o miliony pro Milana Baroše

djl
30. 10. 2007 9:34
Otec fotbalisty požádal o státní dotaci na fotbalovou akademii
Útočník Milan Baroš má hlavu v dlaních po jedné z nevyužitých příležitostí.
Útočník Milan Baroš má hlavu v dlaních po jedné z nevyužitých příležitostí. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Dva vrcholní politici ODS, předseda Mirek Topolánek a jeho stranický oponent exministr financí Vlastimil Tlustý, se dostali do tvrdého sporu kolem deseti milionů pro fotbalovou akademii českého reprezentanta Milana Baroše.

Baroš v minulých volbách pózoval na billboardech ODS a pomáhal ve vítězné kampani této strany. Dělal to zadarmo. Později jeho otec požádal stát o desetimilionovou dotaci na vybudování hřiště s umělou trávou pro vigantickou fotbalovou  akademii.

Vlastimil Tlustý nyní vystoupil s tvrzením, že Baroš měl dotaci pro akademii slíbenou, což Topolánek důrazně popírá. Tlustý přitom tvrdí, že členové vedení ODS o této dohodě věděli. "Nebyla to žádná dohoda mezi čtyřma očima a rozhodně to není jen věc Topolánkova a moje," uvedl Tlustý v rozhovoru pro Lidové noviny.

Tlustý zastává názor, že nová aféra kolem dotace pro Milana Baroše mu má zkomplikovat jeho znovuzvolení na post lídra středočeské ODS. "Vyjádření Vlastimila Tlustého nebudu nijak komentovat," sdělil Topolánek LN.

Akademii ve Viganticích, rodišti Milana Baroše, založil jeho otec a další lidé v červenci 2006. Navštěvuje ji asi třicet chlapců. Milan Baroš v pondělních Televizních novinách na Nově řekl, že o státní dotaci sdružení zažádalo, ale až v době, kdy už ministrem financí nebyl Vlastimil Tlustý.

 

Právě se děje

Další zprávy