Paroubková nakonec nevystoupí z ČSSD

ČTK
28. 7. 2007 16:05
Politika není charita, tvrdila ještě včera
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Manželka předsedy sociálních demokratů Jiřího Paroubka Zuzana nakonec neopustí řady sociální demokracie.

Ještě včera uvedla pro deník Aha, že hodlá vystoupit z ČSSD. Jako důvod Paroubková uvedla, že se chce věnovat práci v charitě. 

"Charita nemá s politikou nic společného. Proč tedy zůstávat ve straně? Abych platila stranické příspěvky?," řekla Aha! Paroubková. Dnes je ale vše jinak.

"Na základě dnešního jednání se současným manželem Jiřím jsem přehodnotila své rozhodnutí, a to tak, že nevystoupím ze sociální demokracie a zůstanu nadále členkou," uvedla dnes odpoledne překvapivě Paroubková. Stalo se tak jen pár minut poté, co skončila tisková konference ČSSD, na které Jiří Paroubek naznačil změnu postoje své ženy.

Paroubek dnes novinářům řekl, že jeho žena zcela jistě zůstane voličkou ČSSD. Vyjádření, že chce opustit ČSSD, ji podle něj mrzelo - předseda ČSSD ji ale prý nepřemlouval, aby toto rozhodnutí změnila. "Moje žena je už 32 let plnoletá a ví, co dělá," dodal opoziční lídr.

Manželé Paroubkovi nedávno oznámili, že se rozcházejí. Čtyřiapadesátiletý Paroubek uvedl, že jeho novou partnerkou se stala o dvacet let mladší překladatelka Petra Kováčová. Paroubková dnešnímu Právu a Mladé frontě Dnes řekla, že se rozvod uskuteční na konci srpna nebo v září.

Na veřejnosti se ale přetřásá také vztah Jiřího Paroubka mladšího. Kvůli jeho rozchodu s přítelkyní Kristýnou dokonce Paroubek starší uspořádal tiskovou konferenci.

 

Právě se děje

Další zprávy