VIDEO Život a smrt kmotra Františka míří na plátna kin

Kultura Kultura
5. 9. 2013 12:12
Podívejte se na ukázku z filmu Petra Nikolaeva Příběh kmotra
Ondřej Vetchý (František Vedral)
Ondřej Vetchý (František Vedral) | Foto: Aktuálně.cz

Video - Film Petra Nikolaeva Příběh kmotra zveřejnil první trailer příběhu volně inspirovaného životem a smrtí mafiánského bosse Františka Mrázka.

Ovšem pravá jména ve snímku natočeném podle knihy novináře Jaroslava Kmenty Kmotr Mrázek najít nelze. Kvůli obavám producentů z možných žalob. Už proto, že mediálně probíraný spis o propojení politiků s organizovaným zločinem nikdy nedošel k obvinění skutečných pachatelů.

Film tedy zůstal u velmi velmi volné inspirace slavným policejním spisem Krakatice a titulní postava, kterou hraje ondřej Vetchý, se jmenuje František Vedral.

Příběh kmotra se shodou okolností objeví v českých kinech, podobně jako spis Krakatice, před volbami do parlamentu - 24. října. "Může to vytvořit velmi zajímavou souhru. Jsem zvědavý, jakým způsobem to ovlivní návštěvnost," řekl řežisér Nikolaev.

Z dalších českých filmových hvězd se na plátně objeví Lukáš Vaculík jako protihráč Vetchého ze strany policejního sboru, ale také Vladimír Brabec, Kryštof Hádek, Andrej Hryc, Filip Kaňkovský, Vica Kerekesová, Jan Vondráček nebo Jiří Dvořák.

 

Právě se děje

Další zprávy