VIDEO Sebevražda, zabití, léčebna, láska. Romance

Kultura Kultura
20. 9. 2013 10:48
Podívejte se na ukázku z Nepravděpodobné romance, nového filmu Ivana Vojnára.
Foto: Cinemart

Video - Po velmi pozitivně přijatých filmech Cesta pustým lesem (1997), Lesní chodci (2003) a Ženy mého muže (2009) přichází jeden z nejosobitějších českých režisérů Ivan Vojnár s novým celovečerním filmem Nepravděpodobná romance.

Snímek vznikl na základě povídky Ivana Vojnára Erice z lásky, která v roce 2007 obdržela druhou cenu Filmové nadace RWE a Barrandov Studia za nejlepší filmovou povídku. V roce 2012 byl snímek jediným českým zástupcem v panelu Works in Progress v Karlových Varech.

A i když je natočený podle skutečných událostí, jejich sled je skutečně melodramatický. Luisa se chce stát herečkou, což její manžel Igor dost nelibě nese. Erika se snaží co nejvíc pracovat, aby si mohla dovolit studovat a získat tak lepší životní perspektivu, ale bohužel narazí na šéfa, který s ní nemá nejlepší úmysly. Luisin manžel nakonec spáchá demonstrativní sebevraždu. Erika zabije náhodou a v sebeobraně šéfa…

Nepravděpodobná romance teaser
Nepravděpodobná romance teaser

Ivan Vojnár se rozhodl příběh vyprávět zpočátku retrospektivně jako ozvěna léčby, kterou Luisa podstupuje v psychiatrické léčebně.

V hlavních rolích se představí Berenika Kohoutová, Alžběta Pažoutová, Patrik Děrgel, Veronika Freimanová, Ivan Vojnár a další.

Nepravděpodobná romance vstoupí do českých kin 7. listopadu.

 

Právě se děje

Další zprávy