VIDEO Hobit opět láká za drakem. Rutinně, ale účinně

Kultura Kultura
6. 11. 2013 9:23
Porovnejte trailery na Hobita s deset let starými upoutávkami Pána prstenů.
Foto: Warner Bros.

Video- Těžko říct, proč trailerová kampaň na Hobita ani zdaleka nedorovnává deset let staré upoutávky na Pána prstenů, jež dodnes působí úderně a svěže.

The Hobbit: The Desolation of Smaug - Sneak Peek [HD]
The Hobbit: The Desolation of Smaug - Sneak Peek [HD]

U Hobita jde spíše o dobře zvládnuté řemeslo. Méně spokojení diváci by ostatně totéž podotkli u srovnání obou trilogií, ale raději se nepouštějme na tenký led.

Druhý, nestandardně dlouhý, rovnou tříminutový trailer na Šmakovu dračí poušťvšak staré dobré časy alespoň připomíná a nejspíš můžeme říct, že jde o nejlepší hobití upoutávku doposud. Sice opět za dosažení klasických prostředků, jež mnoho nepřekvapí, ale nekažme si radost.

The LOTR - The Two Towers (Official Trailer 2 HD Blu Ray)
The LOTR - The Two Towers (Official Trailer 2 HD Blu Ray)

Rychlejší střih i hudba zvyšují tempo a vzbuzují dojem vizuální smrště, ačkoliv mnoho nových záběrů vlastně neuvidíme. Taková malá lež ale jistě neuškodí a dosud nejpádnější důvod těšit se na 12. prosinec, kdy se Bilbo a jeho trpasličí společníci vrátí do našich kin, jedině potěší.

Pro porovnání si připomeňme snad až kultovní upoutávku na prostřední díl Pána prstenů: Dvě věže, jež mimochodem zpopularizovala skladbu ze snímku Rekviem za sen natolik, že je dnes už považována za velké trailerové klišé. Zde však i po více jak deseti letech rezonuje, jak má.

 

Právě se děje

Další zprávy