VIDEO American Hustle má na Oscary dostatek hvězd

Kultura Kultura
13. 10. 2013 12:03
Podívejte se na trailer k filmu Davida O. Russella, tvůrce Terapie láskou
Jennifer Lawrence (American Hustle).
Jennifer Lawrence (American Hustle). | Foto: Columbia Pictures

Praha - Studio Columbia vypustilo další trailer k očekávanému dramatu American Hustle. Film režíruje David O. Russell (Terapie láskou).

Obsazení snímku nabízí osvědčené herce a už nyní se mluví o šancích na Oscara. Režisér Russell získal už tři nominace na Oscara, a to za filmy Fighter z roku 2010 (režie) a loňskou Terapii láskou (režie a scénář). Nabitý herecký ansámbl tvoří Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Christian Bale, Robert de Niro, Amy Adams, Jeremy Renner nebo Michael Peňa.

V hlavních rolích Amy Adams a Christian Bale.
V hlavních rolích Amy Adams a Christian Bale. | Foto: Aktuálně.cz

American Hustle je inspirován operací FBI zvanou Abscam, která oproti původnímu plánu dopadla tak, že bylo obviněno z korupce několik veřejných činitelů. Film se odehrává v 70. letech, kdy jsou podvodník Irving (Bale) a jeho partnerka Sydney (Adams) nuceni spolupracovat s agentem FBI (Cooper) na odhalení mafie a mocipánů New Jersey.

American Hustle - Official International Trailer
American Hustle - Official International Trailer

První plnohodnotný trailer k filmu kromě stylových retro kostýmů a účesů poskytuje více informací o jednotlivých postavách a řadu vypjatých momentů, ale i náznaky erotiky. Světová premiéra se odehraje 13. prosince 2013, česká až 21. ledna 2014.  

Terapie láskou také bodovala na nejprestižnějších amerických nezávislých cenách Film Independent Spirit Awards 2013. V předvečer udělování Oscarů 2013 získala čtyři ocenění, včetně ceny za nejlepší celovečerní film. Film také získal britskou cenu BAFTA za nejlepší adaptovaný scénář.

 

Právě se děje

Další zprávy