Hvězdné války hledají nového Luka Skywalkera na ulici

Aktualizováno 8. 11. 2013 7:52
Hlavní role v sedmé epizodě Hvězdných válek určí konkurz.

Londýn - Obsazení hlavních rolí v příštím díle Hvězdných válek určí rozsáhlý veřejný konkurz. Zjistila to stanice BBC, podle které jde u tak rozsáhlé produkce o neobvyklý postup. Filmoví tvůrci v Británii a v Irsku již hledají dívky a mladíky kolem dvaceti let.

Veřejné konkurzy pro díl Hvězdné války: Epizoda VII mají začít tento týden na různých místech Velké Británie a Irska - včetně Londýna, Dublinu nebo Glasgowa.

Původně se na twitterovém účtu @UKopencall pouze objevilo oznámení, že se uskuteční celonárodní konkurz na představitele hlavních rolí v nejmenovaném Disneyho filmu. Produkční společnost Lucasfilm režiséra Hvězdných válek George Lucase se loni v říjnu stala majetkem společnosti The Walt Disney Company. Ta slíbila, že natočí nejméně další tři díly Hvězdných válek. Od uvedení prvního filmu v roce 1977 utržilo šest snímků o Hvězdných válkách na celém světě přes 4,4 miliardy dolarů.

Konkrétně mají producenti zájem obsadit role "velkoměstské a silné" osiřelé dívky před dosažením dvacátého roku věku a protřelého mladíka ve věku kolem dvaceti let.

Společnost Lucasfilm BBC odmítla oficiálně potvrdit, že konkurz souvisí právě s Hvězdnými válkami. Je pravděpodobné, že postavy v uveřejněném inzerátu byly schválně popsány tak, aby si je nikdo nespojoval se sci-fi filmem.

Tvůrci Hvězdných válek už v minulosti obsadili do hlavních rolí málo známé herce a herečky, které ale našli prostřednictvím klasického castingu. Například roli Lukea Skywalkera v roce 1977 získal předtím téměř neznámý Mark Hamill.

Prostřednictvím veřejných konkurzů tvůrci jiných filmů v minulosti hledali především herce ve vedlejších rolích. Stalo se tak například u některých dílů série o Harrym Potterovi.

Natáčení filmu Hvězdné války: Epizoda VII má začít v ateliérech Pinewood Studios u Londýna na jaře příštího roku. V kinech by se měl snímek režiséra J.J. Abramse objevit 18. prosince 2015.

Zatím není známé obsazení. Ale produkce již jednala o možnosti, že by se ve filmu měli objevit představitelé hlavních rolí z původní série Mark Hamill, Carrie Fisherová a Harrison Ford.

Scénář s Abramsem píše Lawrence Kasdan, který se podílel již na druhém a třetím snímku o Hvězdných válkách. Z projektu již odstoupil jiný scénárista, držitel Oscara Michael Ardnt.

 

Právě se děje

Další zprávy