V novém žebříčku nejbohatších je nejvíce Čechů v historii. Naposledy je vede Kellner

Ekonomika Ekonomika
6. 4. 2021 14:52
Pandemický rok přivedl na svět víc miliardářů než ty předchozí. Podle nejnovějšího žebříčku nejbohatších lidí světa, který už po pětatřicáté vydal magazín Forbes, je na světě rekordních 2755 dolarových miliardářů. Společně kontrolují majetek za 13,1 bilionu dolarů, poprvé jde o dvouciferné číslo - ještě v roce 2019 to bylo osm bilionů. Podívejte se, kdo prestižnímu žebříčku vládne.
Fotografie z pietního místa Petra Kellnera v budově PPF Gate v Praze 6. 29. 3. 2021
Fotografie z pietního místa Petra Kellnera v budově PPF Gate v Praze 6. 29. 3. 2021 | Foto: Honza Mudra

Petr Kellner v žebříčku naposledy

Naposledy se na seznamu objevuje jméno nedávno tragicky zesnulého Petra Kellnera jako nejbohatšího člověka naší země. Podle odhadů Forbesu činí hodnota jeho majetku 17,5 miliardy dolarů, tedy 382 miliard korun. Patří mu tak 110. místo mezi nejbohatšími lidmi světa.

Žebříček byl dokončen před jeho skonem 27. března. Majetek Petra Kellnera s největší pravděpodobností přejde na manželku Renatu Kellnerovou a celou rodinu.

  • Loni byl Kellnerův majetek Forbesem odhadnut na 14,9 miliardy dolarů, což je v přepočtu 372,7 miliardy korun. O nárůst hodnoty majetku - a to i u dalších českých zástupců - se postaraly nejen výsledky jejich firem, ale také pohyby kurzů akcí a kurzů měn.
 

Právě se děje

Další zprávy