Žák šesté třídy dostal přes 120 milionů na svůj byznys

Patrik Khudhur
22. 9. 2007 2:03
Mladík dostal finance na vývoj software Playspan.

Společnost Playspan, jejíž hlavním předmětem podnikání bude prodej předmětů v MMOG (zbraní, výzbroje a dalších artefaktů) je lukrativním cílem pro investory rizikového kapitálu. Dá se tak soudit hlavně poté, co na její účet od firem Easton Capital, Menlo Ventures, STIC a Novel TMT Ventures přišlo celých 6,5 milionu amerických dolarů.

Ačkoli PlaySpan ještě není v plném provozu, slibuje, že nabídne produkt, jehož cílem bude komercializace herních předmětů. Již nyní společnost údajně ukecala tvůrce sedmi MMOG, jejichž předměty tak bude díky PlaySpanu možné směňovat za reálné peníze. Další tituly jsou prý v jednání.

Bez zajímavosti není ani krátká historie PlaySpanu. Společnost byla založena šesťákem (rozuměj žákem 6. třídy základní školy) ze Silicon Valley, Arjunem Mehtou. Ten prý sám získal potřebné peníze prodejem cenných artefaktů z MMO her. My bychom si spíš tipli, že pravým zakladatelem je nějaký dospělý vychcánek, který malého Arjuna vystrčil na výslunní a již nyní profituje z medializace, kterou mu poskytne každý plátek (ano, včetně nás) ale kdoví, v Americe je možné téměř vše, v Sillicon Valley pak úplně všechno. Přesné datum spuštění PlaySpanu každopádně ještě oznámeno nebylo.

 

Právě se děje

Další zprávy